Idei de rețete pentru cină – pentru momentele în care nu te poți decide ce să gătești

Idei de rețete pentru cină – pentru momentele în care nu te poți decide ce să gătești

Idei de rețete pentru cină – pentru momentele în care nu te poți decide ce să gătești

Uneori ai nevoie doar de o rețetă ușoară și rapidă pentru cină – una care să fie perfectă pentru serile aglomerate în care nu vrei să petreci ore în bucătărie, dar totuși să ai ceva mai substanțial decât, să zicem, o felie cu unt și gem.

1. Supă de taco

O rețetă simplă, rapidă și delicioasă.

Ingrediente – pentru 6 porții

454 g carne de vită tocată slabă, o ceapă mică, tocata, 425 g boabe de fasole roșie în conservă, o conservă 425 g boabe de fasole neagră, o conservă 425 g porumb, o conservă 425 g roșii cuburi , o conservă 225 g sos de roșii, 2 lingurițe de amestec pentru taco brânză cheddar rasă

Pentru servire

smântână acră, pico de gallo, un avocado, felii, chipsuri de tortilla, 1 felie de lime, coriandru tocat.

Mod de pregătire

Adăugați carnea de vită tocată și ceapa într-un vas mare și amestecați până când carnea este gătită. Scurgeți excesul de lichid. Adăugați fasolea roșie, fasolea neagră, porumbul, roșiile, sosul de roșii și amestecul de condimente pentru taco în vas, și amestecați până se combină. Gătiți la foc mediu timp de 10 minute. Serviți cu brânză cheddar rasă, smântână, pico de gallo, avocado, chips-uri de porumb, feliuțe de lime și cilantro tocat.

2. Paste cu creveți, lămâie și usturoi

Această rețetă ușoară de paste de 30 de minute transformă ingredientele pe care le aveți deja în bucătărie într-un fel de mâncare sofisticată cu fructe de mare pe care veți dori să o serviți la următoarea seară cu prietenii. Și deoarece întreaga mâncare este făcută într-un singur vas, curățarea este ușoară.

Ingrediente – pentru 4 porții

225 g de paste linguine, 2 linguri de ulei de măsline, 8 linguri de unt nesărat, 4 căței de usturoi, tocați 1 linguriță de fulgi de ardei iute, 570 g de creveți mari, sare și piper după gust, 1 linguriță de oregano uscat, 160 g de baby spanac, 25 g de parmezan ras, 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat, 1 lingură de suc de lămâie.

Mod de pregătire

Într-un vas mare, fierbeți apa și adăugați pastele, ele trebuie sp fie al dente. Scurgeți și puneți pastele deoparte. În același vas, încălziți uleiul de măsline și 2 linguri de unt. Adăugați usturoiul și ardeiul roșu pisat, gatiți până când devin aromate. Adăugați creveții, sare și piper după gust și amestecați până când creveții încep să se rumenească, dar nu sunt încă gata. Adăugați oregano și spanacul, gatiți până se înmoaie. Reveniți la pastele gătite, adăugați untul rămas, parmezanul și pătrunjelul. Amestecați tot. Când creveții sunt gata, adăugați sucul de lămâie, amestecați încă o dată și apoi serviți cât timp este cald.

3. Amestec de pui și legume la tigie

Această rețetă vă oferă libertate și vă permite să vă testați imaginația. Sosul simplu oferă o explozie de arome care va uni preparatul, indiferent de ce ingredient adăugați.

Ingrediente –  pentru 6 porții

455 g piept de pui,  sare și piper după gust, 455 g de broccoli, 225 g ciuperci, tăiate felii, 3 linguri de ulei

Pentru sos

3 căței de usturoi, tocați, o lingură de ghimbir, tocat, 2 lingurițe de ulei de susan ⅓ cană sos de soia cu conținut scăzut de sodiu (80 mL), o lingură de zahăr brun, o cană supă de pui (240 mL),  ¼ ,  o cană de făină (30 g)

Pregătire

Într-o tigaie mare la foc mediu-ridicat, adăugați 1 lingură de ulei. Odată ce uleiul este încins, adăugați puiul, condimentați cu sare și piper și căliți până când este gătit și rumenit. Scoateți puiul gătit din tigaie și lăsați-l deoparte. În aceeași tigaie, adăugați 1 lingură de ulei și adăugați ciupercile. Când ciupercile încep să se înmoaie, adăugați buchețelele de broccoli și lăsați-le pe foc până când broccoli ul este moale. Scoateți ciupercile și broccoli ul  gătite din tigaie și lăsați-le deoparte. Adăugați o lingură de ulei în tigaie și căliți usturoiul și ghimbirul. Adăugați restul ingredientelor pentru sos și amestecați până când este omogen. Adăugați din nou puiul și legumele în tigaia cu sos, amestecați până când se încălzesc. Serviți cu orez sau tăiței fierbinți.

4. Pui cu unt

Această rețetă este varianta simplificată a celei clasice indiene, puiul combinat cu  sos de roșii și o mulțime de condimente și ierburi aromatice – toate într-un singur vas, pentru cea mai simplă curățare.

Ingrediente – pentru 4 porții

910 g piept de pui fără os și fără piele, sare și piper, după gust, 2 lingurițe de pudră de chili, ½ linguriță turmeric, 6 linguri de unt,  225 g ceapă galbenă, toccata, 3 lingurițe de garam masala, o linguriță de chimion, o linguriță de ardei iute măcinat, o lingură de ghimbir, ras, 3 căței de usturoi, tocați, un băț de scorțișoară de 8 cm, 395 g sos de roșii, 240 ml apă,  240 ml smântână pentru gătit

Pentru servire – orez

Pentru garnitură – coriandru proaspăt, tocat,

Mod de preparare:

Într-un castron mare, condimentați pieptul de pui cu sare, piper, o linguriță de pudră de chili și o lingurița de turmeric. Lăsați să se marineze timp de 15 minute. Topiți 2 linguri de unt într-o oală mare la foc mediu. Rumeniți puiul, apoi scoateți-l din oală. Topiți alte 2 linguri de unt în oală, apoi adăugați ceapa, garam masala, lingurița de pudră de chili rămasă, chimionul, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute, scorțișoara, sare și piper. Lăsați-le pe foc cateva minute. Adăugați sosul de roșii și lăsați să fiarbă la foc mic. Adăugați apa și smântâna și lăsași să fiarbă. Puneți puiul înapoi în oală, acoperiți și lăsați să fiarbă încă 10-15 minute. Amestecați ultimele 2 linguri de unt și condimentați cu sare și piper după gust. Serviți puiul peste orez și decorați cu coriandru proaspăt tocat.

5. Penne Alfredo cu pui

Atunci când combini untul, usturoiul, făina, laptele și parmezanul într-un mod perfect, obții un sos delicios. Această rețetă este rapidă, gustoasă și îți va potoli foamea.

Ingrediente – pentru 6 porții

Pentru această rețetă veți avea nevoie de 680 g piept de pui, tăiat cubulețe, 2 linguri de unt,  ½ sau o linguriță de oregano uscat,  ½ sau o linguriță de busuioc uscat,  o linguriță de sare și una de piper, 455 g paste penne, 10 g pătrunjel proaspăt tocat, 25 g brânză parmezan rasă.

Pentru sos

2 linguri de unt, 4 căței de usturoi, tocați, 3 linguri de făină, 480 ml lapte, o linguriță de oregano uscat o linguriță de busuioc uscat, 55 g de brânză parmezan rasă , o linguriță de sare și una de piper.

Mod de preparare

Într-o tigaie pe foc mediu-mare, topiți untul și adăugați cubulețele de pui. Condimentați cu sare, piper, oregano și busuioc. Gătiți timp de 8-10 minute sau până când puiul este complet prăjit. Îndepărtați de pe foc și puneți deoparte puiul. În aceeași tigaie, pe foc mediu, topiți untul și adăugați usturoiul. Gătiți până când usturoiul începe să se înmoaie. Adăugați jumătate din cantitatea de făină la untul și usturoiul din tigaie, amestecând până se incorporează. Apoi adăugați restul de făină și amestecați. Turnați laptele treptat, amestecând bine între fiecare adăugare, până când sosul este bine incorporat și începe să se îngroașe. Condimentați cu sare, piper, oregano și busuioc și amestecați bine pentru a se incorpora. Adăugați brânza parmezan și amestecați până se topește. Turnați sosul peste pastele penne fierte, adăugați puiul și amestecați bine. Adăugați pătrunjelul și parmezanul în plus. Amestecați bine și serviți cald.

Citește și: Dieta stării de bine: 7 alimente care te pot face mai fericită

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0