Prințul Harry va participa la ceremonia de Încoronare a regelui Charles, însă nu alături de Meghan Markle

Prințul Harry va participa la ceremonia de Încoronare a regelui Charles, însă nu alături de Meghan Markle

Marea ceremonie este la doar câteva ore distanță, iată toate detaliile importante despre încoronarea regelui Charles.

În urma a șapte decenii de domnie asupra Regatului Unit, pe 8 septembrie, regina Elizabeth a II-a a murit la vârsta de 96 de ani. Fiul său, Charles, acum cunoscut sub numele de regele Charles al III-lea, i-a succedat mamei sale la tron. Familia regală a planificat deja cum va arăta evenimentul.

Iată tot ce știm despre ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea.

Când va avea loc ceremonia de încoronare a regelui Charles?

Familia regală a făcut un anunț oficial. Familia regală a postat pe Twitter pentru a anunța data încoronării, scriind: „Încoronarea Majestății Sale Regele va avea loc sâmbătă, 6 mai 2023, la Westminster Abbey,” a transmis familia regală printr-un tweet. Așteptarea pentru ceremonia de încoronare rămâne activă din cauza procesului de doliu după trecerea unui monarh.

Ce se va întâmpla în timpul ceremoniei de încoronare?

Potrivit site-ului Familiei Regale, ceremonia de încoronare este ,,o ocazie pentru fast și sărbătoare, dar este și o ceremonie religioasă solemnă. În ultimii 900 de ani, ceremonia a avut loc la Westminster Abbey, Londra”. Este probabil să ne așteptăm la aceeași sărbătoare și la ceremonia de încoronare a lui Charles, și, în toată măreția regală, el și Regina Consort Camilla vor urca în Carul de Aur și vor călători după ceremonie.

Potrivit AFP, cu ocazia încoronării lui Charles al III-lea, cultele necreștine și limbile celor patru națiuni care alcătuiesc Regatul Unit vor fi incluse pentru prima dată într-o ceremonie de încoronare a unui monarh britanic, conform serviciilor arhiepiscopului de Canterbury.

Noul rege, care va fi încoronat sâmbătă, 6 mai, va depune jurământul în limba engleză, respectând tradiția, prin care își va promite să apere religia anglicană și să protejeze Biserica Angliei, dorind în același timp să modernizeze ceremonia de încoronare.

În premieră, reprezentanți ai mai multor religii, inclusiv mozaică, hinduistă, sikh, islamică și budistă, vor juca un rol activ în ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea. Aceștia îl vor saluta pe regele încoronat și vor recunoaște valoarea serviciului public, potrivit serviciilor arhiepiscopului de Canterbury, care va prezida ceremonia. Este un pas important spre diversitate și incluziune în cadrul ceremoniei regale tradiționale și reflectă natura multiculturală a Regatului Unit.

Cine va fi prezent la Încoronare?

Aproape toată familia regală este invitată. Se așteaptă ca Prințul William și Prințul Harry, precum și Kate Middleton, să participe. Reprezentanți ai Camerei Parlamentului, ai Bisericii Angliei, ai Regatului Unit, lideri mondiali și cetățeni din Commonwealth sunt de asemenea susceptibili să participe la ceremonia de încoronare.

Unul dintre obstacolele majore este prezența soției lui Harry, Meghan Markle. Lansarea celui mai așteptat și controversat documentar Netflix al lui Harry și Meghan, precum și lansarea memoriilor lui Harry, „Spare”, a fost urmată de o mulțime de acoperiri privind drama în desfășurare cu Palatul Buckingham, în ciuda neînțelegerilor lor, se așteaptă ca Harry și Meghan să fie invitați la încoronarea regelui Charles.

Cu toate acestea, cuplul s-a aflat într-o situație dificilă în ceea ce privește participarea lor la ceremonie. În timp ce ziua de naștere a lui Archie cade în timpul încoronării, conform surselor de la The Daily Mail, Prințul Harry a luat în considerare modul în care Regatul Unit ar reacționa dacă cuplul ar fi participat sau nu și dacă Meghan s-ar simți exclusă. Familia Regală nu a comentat documentarul Netflix sau memoriile lui Harry.

În mijlocul lunii aprilie, s-a confirmat că Prințul Harry va participa la ceremonie, dar Meghan și copiii lor nu vor fi prezenți. Printr-un comunicat, Palatul Buckingham a anunțat că ,,Palatul Buckingham este încântat să confirme că Ducele de Sussex va participa la Serviciul de Încoronare de la Westminster Abbey pe 6 mai. Ducesa de Sussex va rămâne în California cu Prințul Archie și Prințesa Lilibet”.

Va fi Camilla încoronată alături de Charles?

În 2005, Charles s-a căsătorit cu Camilla Parker-Bowles. Deși titlul lui era Prințul de Wales, ea a ales să ia titlul de Ducesă de Cornwall din cauza asocierii târzii a prințesei Diana cu titlul de Prințesă de Wales. Cu toate acestea, în timpul ceremoniei de încoronare a lui Charles, Camilla va fi oficial încoronată ca Regina Consort Camilla. Casa Regală a anunțat pe Twitter: ,,Ceremonia va îi va surprinde pe Înălțimea Sa Regele Charles al III-lea încoronat împreună cu Regina Consort.”

Cu toate acestea titlul pe care îl va purta Camilla după încoronarea soțului său va fi ,,regină consort”, ceea ce înseamnă că ea va fi regina alături de Charles, dar nu va deține puterea monarhiei.

Cine va cânta la Ceremonia de Încoronare?

La o zi după ceremonie are loc Concertul de Încoronare, un eveniment destinat să celebreze încoronarea și începutul unui nou capitol regal. După luni de speculații (și oferte respinse de Adele, Ed Sheeran și Harry Styles), lista artiștilor a fost în sfârșit confirmată. Printre artiștii care vor performa anul acesta se numără Katy Perry, Lionel Richie, Andrea Bocelli, grupul pop britanic Take That și artiștii britanici Sir Bryn Terfel, Freya Ridings și Alexis Ffrench.

Concertul va fi transmis live prin intermediul BBC, iar publicul prezent va include mai mult de 20.000 de spectatori.

Citește și: Dress code-ul impus de regele Charles pentru ziua încoronării. Monarhul britanic încalcă tradiția regală

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0