Dieta stării de bine: 7 alimente care te pot face mai fericită

Dieta stării de bine: 7 alimente care te pot face mai fericită

Ai vreodată senzația că ești în căutarea fericirii în timp ce ești înconjurată de negativitate și de știri terifiante? Și noi. Dar, deși nu poți face nimic în privința știrilor, noi îți spunem că există anumite alimente care îți pot îmbunătăți starea de spirit.

Da, poți ajunge la fericire mâncând, iar acest lucru să nu implice vreo relație nesănătoasă cu mâncarea sau apelul la ea pentru a umple vreun gol interior.

Iată care sunt alimentele pe care experții ni le recomandă atunci când ne simțim nefericite.

Alimentele de mai jos sunt pline de nutrienții esențiali care îți ajută funcțiile creierului, te ajută să faci față stresului și te fac mai fericită. Scapă de starea proastă cu aceste „mâncăruri fericite”.

1. Ovăzul

Carbohidrații ajută la producția de serotonină. Oricine a mâncat un pachet de biscuiți cu ciocolată poate atesta acest lucru. Totuși, în locul carbohidraților cu ardere rapidă, care pot duce la o creștere a nivelului de glucoză, nutriționiștii ne recomandă carbohidrații complecși, precum ovăzul.

2. Ouăle

Ouăle conțin colină, nutrientul esențial care este necesar în producerea acetilcolinei, implicată în procesul memoriei, procesarea informațiilor, limbajului și controlului mușchilor. O deficiență de colină, ce rezultă într-o deficiență de acetilcolină, poate cauza pierderi de memorie, agitație, probleme de învățat, demență și lipsa creativității.

3. Semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt comparabile cu biluțe mici de magneziu, pentru că sunt pline de acest mineral care reduce stresul. Magneziul este o componentă cheie în combaterea stărilor psihice negative. Bonus: conțin și triptofan, care ajută la creșterea producției de serotonină.

4. Carnea de vită

Ca și alimente bogate în proteine, se numără vita, ce conține aminoacidul tirozină, care este necesar în procesul de producție a dopaminei, neurotransmițătorul care ne dă energie, entuziasm și abilitatea de a ne mișca. De asemenea, ne ajută la concentrare și atenție.

5. Plantele din mare

Oricine suferă de depresie ar trebui să ia în considerare să consume alge, spirulină și varec. Iată de ce: plantele din mare sunt o sursă a aminoacidului triptofan, necesar în producerea serotoninei. În schimb, serotonina devine hormonul somnului, melatonina. Serotonina este sursa entuziasmului și a fericirii.

Citește și: Ce sunt îndulcitorii artificiali și cât de periculoși sunt

Citește întreaga știre pe ELLE

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0