Ghid practic pentru organizarea listei de invitaţi, la nuntă

Ghid practic pentru organizarea listei de invitaţi, la nuntă

Planificarea unei nunţi este, cu siguranţă, o aventură plină de emoţii, iar una dintre principalele sarcini pe care trebuie să le rezolvi alături de partener este… lista de invitaţi! Poate fi un pas dificil, din mai multe puncte de vedere, însă nu trebuie să te stresezi! Consultanţii de la Royal Palace Ballroom,  Top Wedding Location, potrivit Health, Beauty and Lifestyle te ajută să o organizezi, fără să creezi supărări!

Ghid practic pentru organizarea listei de invitaţi, la nuntă

Stabileşte numărul aproximativ de oaspeţi

Lista de invitaţi se va tot ajusta, pe măsură ce te apropii de marele eveniment. Cu siguranţă vei avea un număr estimativ de oaspeţi încă de când îi vei trece pe listă, însă nu înseamnă că toţi vor putea participa, efectiv, la nunta ta. Gândeşte-te la o limită şi ia în considerare bugetul de care dispui.

„Un număr aproximativ vă poate ghida şi către locaţia perfectă. La Royal Palace Ballroom vă punem la dispoziţie un salon de 300 de locuri, pentru a avea alături de voi cele mai importante persoane. Planul meselor, precum şi numărul de platouri vor fi realizate după confirmarea listei finale cu invitaţi.”

(echipa Royal Palace Ballroom)

Ghid practic pentru organizarea listei de invitaţi, la nuntă

Prioritizează anumite categorii de invitaţi

Marchează ulterior pe listă persoanele prioritare: există câteva categorii de invitaţi care chiar nu pot fi excluşi de la evenimentul tău! Începe cu familia apropiată, cu rudele şi cu cei mai buni prieteni.

„Părinţii, bunicii, fraţile, surorile, precum şi partenerii fiecăruia vor fi primele persoane de trecut pe lista de invitaţi.  Ulterior, nu uitaţi nici de colegii de muncă ori foşti colegi cu care încă mai ţineţi legătura. Ca să evite discuţiile, numeroşi miri permit propriilor părinţi, precum şi naşilor să aducă, la rândul lor, persoane dragi la nuntă. ”

(echipa Royal Palace Ballroom)

Nu uita nici de de reciprocitate: cei care te-au invitat, recent, la nunţi ori botezuri ar trebui să se regăsească, de asemenea, pe lista ta de invitaţi, dacă îţi sunt apropiaţi. Tot acolo îşi pot face loc şi foşti colegi de şcoală ori de liceu, în cazul în care mai ţii legătura cu ei.

Ghid practic pentru organizarea listei de invitaţi, la nuntă

Exclude anumiţi invitaţi

Pentru a micşora numărul invitaţilor, există şi miri care taie de pe listă anumiţi musafiri, aplicând regula: „Dacă nu am mai vorbit în ultimii 3 ani cu persoana în cauză, poate fi exclusă de la evenimentul meu!” Sfatul specialiştilor: fii onest cu tine însuţi şi ia decizii bazate pe legăturile şi relaţiile din prezent!

„Există miri care îşi doresc ceremonii la care să participe exclusiv familia şi cel mai apropiat cerc de prieteni. Asta înseamnă că exclud chiar şi colegii de la serviciu. De altfel, aceştia pot să rămână în afara listei de invitaţi, mai ales dacă mirii nu împart decât acelaşi mediu profesional cu ei, nu şi ieşirile în oraş.”

(echipa Royal Palace Ballroom)

Iar acest lucru poate fi aplicabil şi vecinilor, chiar şi cu cei care ai relaţii mai bune: ca să nu te simţi ciudat, poţi transmite mai departe că ţi-ai dorit o nuntă în format restrâns!

Ghid practic pentru organizarea listei de invitaţi, la nuntă

Setează o dată limită pentru confirmări

Şi trimiterea invitaţiilor îţi poate da bătăi de cap, odată ce ai finalizat lista! Dacă o livrezi prea devreme, oaspetele poate uita de evenimentul tău. Dacă o trimiţi prea târziu, s-ar putea să îţi transmită că are alte planuri! Şi atunci, cum procedezi?

„Uzanţele cer ca invitaţia să nu fie trimisă cu mai puţin de 6 săptămâni înainte de nuntă şi nici cu mai mult de 5 luni înainte. Perioada ideală este cu 2-3 luni înainte de eveniment, pentru ca invitaţii să aibă timp să se pregătească şi practic să îşi facă programul în consecinţă.  Recomandat este să comandaţi cu 10 invitaţii în plus, în cazul în care vă mai doriţi ca cineva apropiat să fie la nunta dumneavoastră, însă nu v-aţi gândit la el în primă instanţă.”

(echipa Royal Palace Ballroom)

Nu uita să iei în considerare şi faptul că aproximativ 10% dintre cei care îşi confirmă iniţial prezenta, nu vor mai putea ajunge în cele din urmă la eveniment din diverse motive. Specialiştii îţi recomandă să suni pentru confirmarea finală invitaţii care au spus DA la nunta ta, ca să stabileşti, cu o săptămână înainte de eveniment, şi numărul exact de meniuri, pentru a nu le plăti degeaba!

Royal Palace Ballroom este localul ideal pentru petreceri de neuitat! Consultanţii te invită pe strada Mihai Eminescu, la numărul 87, în comuna Tunari, din judeţul Ilfov să descoperi o locaţie de evenimente care îţi pune la dispoziţie tot ce îţi doreşti. Ai la îndemână site-ul: https://royalpalaceballroom.ro/, dar şi pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/royalpalaceballroom/ pentru detalii suplimentare. În plus, poţi apela numărul de telefon: 0748 018 018
sau poţi scrie un mail la adresa: office.royalpalace@gmail.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0