Dress code-ul impus de regele Charles pentru ziua încoronării. Monarhul britanic încalcă tradiția regală.

Dress code-ul impus de regele Charles pentru ziua încoronării. Monarhul britanic încalcă tradiția regală.

Dress code-ul impus de regele Charles pentru ziua încoronării. Monarhul britanic încalcă tradiția regală.

Regele Charles și soția sa, regina consoartă Camilla, se pregătesc intens pentru ziua încoronării. Cei doi vor avea o ceremonie modernă, spre deosebire de regretata regină Elisabeta, care a urmat întocmai tradiția regală. Mai sunt doar câteva săptămâni până la încoronarea monarhului Marii Britanii, iar fanii sunt nerăbdători să vadă ținutele pe care membrii Familiei Regale le vor purta la acest eveniment istoric.

Regele Charles a ales dress code-ul pentru ziua încoronării

Ținutele pe care regina Camilla, Kate Middleton și alți membri ai Casei Regale le vor purta la încoronare sunt păstrate ca cele mai mari secrete. Însă, se pare că regele Charles a ales un dress code pentru ceilalți invitați la marele eveniment și este unul foarte relaxat.

Speranța de a vedea rochii strălucitoare și diademe pline de diamante pare tot mai puțin probabilă decât s-a anticipat inițial. Și asta din cauză că monarhul britanic le-a transmis membrilor parlamentari invitați la încoronare că îmbrăcămintea formală nu este încurajată.

Potrivit The Telegraph, membrii Parlamentului pot purta doar hermina parlamentară obișnuită sau rochia de afaceri standard. Robele parlamentare tradiționale, purtate anual la deschiderea de stat a Parlamentului, sunt articole de îmbrăcăminte lungi, țesute din lână stacojie, cu un guler de blană albă de hermină. Purtarea hainelor de blană adevărată a intrat în atenția publicului în ultimii ani, din cauza provenienței blănii de hermină. Baroneasa Hayman, un susținător al vieții, a susținut că blana adevărată „ar trebui înlocuită definitiv cu robe sintetice”, în anul 2020, după ce a ales să poarte o replică falsă la indroducerea ei în Camera Lorzilor.

Regina Elisabeta a II-a a încetat să mai poarte blană adevărată în 2019, alegând în schimb blană artificială pentru perioadele mai reci. Regretata suverană chiar a îndepărtat garnitura de nurcă de pe unul dintre paltoanele ei preferate. Ceremonia de încoronare modernizată se așteaptă să fie o „reflectare” a rolului monarhului în societatea actuală, în același timp fiind „înrădăcinată în tradiții”. La ceremoniile anterioare, Regele sau Regina a îmbrăcat haine de mătase. Însă, se pare că regele Charles va alege să își poarte uniforma militară.

Citește și: „Am ales să supraviețuiesc”. Jeremy Renner, primul interviu după ce a fost strivit de un plug de zăpadă

Citeşte întreaga ştire: Dress code-ul impus de regele Charles pentru ziua încoronării. Monarhul britanic încalcă tradiția regală

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0