Căderea părului la bărbați. Care sunt cauzele care duc aici, cum preveniți această problemă, dar și ce soluție au specialiștii?

Căderea părului la bărbați. Care sunt cauzele care duc aici, cum preveniți această problemă, dar și ce soluție au specialiștii?

100 de fire de păr. Cam atât estimează specialiștii că pierdem zilnic. Deși pare, nu este o cifră mare, căci părul se regenerează. Pierdem fire, ca să crească altele în loc. Oricât de natural ar fi însă procesul, când „mult” devine „prea mult”, trebuie să acționați.

Cifrele arată că bărbații sunt mai predispuși, comparativ cu femeile, să își piardă podoaba capilară. În vreme ce foarte mulți chelesc după vârsta de 50 de ani, există și bărbați care rămân fără păr de timpuriu: în jurul vârstei de 20 de ani. Doctorul Alin Bortolini, medic specialist în chirurgie estetică și plastică și, totodată, fondatorul conceptului Be Perfect, vine cu soluția pentru o podoabă capilară exact așa cum vă doriți: un tratament revoluționar, care lasă în urmă celebrul implant de păr.

 

DESPRE ALOPECIE ȘI CAUZELE EI

Căderea părului devine o problemă atunci când sesizați o rărire masivă a acestuia ori vă treziți brusc cu zone întregi neacoperite de podoaba capilară. În acest caz, este foarte probabil să vă confrunați cu ceea ce specialiștii numesc alopecie, adică pierderea treptată sau bruscă a părului.

Principala cauză a acesteri pierderi în cazul bărbaților este moștenirea genetică. Pe de altă parte, există și alte motive care pot singure ori împreună să contribuie la acest rezultat: schimbările hormonale, înaintarea în vârstă, diversele infecții fungice, arsurile ori traumatismele. De asemenea, specialiștii spun că și prea multe ori prea puține vitamine în organism ar putea duce la acest lucru: de pildă, deficitul de fier și de proteine sau excesul de vitamina A. Pentru un diagnostic clar de alopecie este nevoie să consultați specialiștii. Deși, în general, căderea părului nu ascunde probleme ce pun în pericol viața, este posibil ca în spatele ei să se ascundă o boală nedepistată.

 

PĂR DES, FĂRĂ IMPLANT!

Întrucât căderea părului a devenit o problemă tot mai des întâlnită, medicul Alin Bortolini vă propune și soluția: terapia PRP, o procedură avansată de stimulare a creșterii firelor de păr, cu rezultate spectaculoase și, totodată, mult mai accesibilă ca preț, comparativ cu tradiționalul implant de păr, până nu demult singura soluție pentru a vă regenera podoaba capilară. Tratamentul despre care vorbim este folosit și în estetica facială, pentru că luptă cu semnele trecerii timpului. În cazul regenerării părului, el se efectuează în mai mulți pași: „Terapia PRP cu plasmă autologă bogată în trombocite este cel mai modern tratament în domeniul regenerării pielii prin forțe proprii, care presupune recoltarea și concentrarea factorilor de creștere din propriul sânge și reinjectarea, după procesare, în piele, cu rol în stimularea reparării celulare, sinteza de colagen, stimularea creșterii firelor de par.” – dr. Alin Bortolini, fondator Be Perfect

Doar în urma unei analize detaliate, specialistul va reuși să identifice zonele cu probleme. Pentru că terapia folosește resursele proprii ale organismului, riscul de alergii sau de infecții este nul. În ceea ce privește rezultatele, acestea se vor menține pe termen lung. Efectul este unul de fermitate, elasticitate și strălucire.

„Ca în cazul oricărei injecții, în funcție de sensibilitatea pielii, există și un minim risc de vânătăi care pot fi camuflate cu produse cosmetice. Ele dispar în aproximativ o săptămână.”- dr. Alin Bortolini, fondator Be Perfect

 

DE CÂTE ȘEDINȚE ESTE NEVOIE

„Cu o floare nu se face primăvară” este un proverb valabil și în estetică! Terapiile PRP au nevoie, în general, de 3, până la 6 ședințe pe lună, pentru rezultate vizibile: „Rezultatele sunt vizibile după prima lună de tratament și se îmbunătățesc după fiecare ședință și se poate combina si cu mezoterapia, un cocktail de vitamine si substante nutritive ce ajuta la hranirea parului din interior.”- dr. Alin Bortolini, fondator Be Perfect

Medicul Alin Bortolini recomandă și adoptarea unui stil de viață sănătos, care va susține șansa de reușită a tratamentului.

Grija pentru frumusețe poartă un nume: Be Perfect! Doctorul Alin Bortolini vă așteaptă la o consultație, pentru a depista problemele care vă supără și pentru ca, împreună, să găsiți cea mai bună rezolvare. La clinica pe care medicul a fondat-o găsiți o gamă de servicii, potrivite pentru cele mai frecvente probleme de ordin estetic.

Pentru a vă familiariza cu universul intervențiilor estetice, doctorul Alin Bortolini a lansat un canal special de YouTube, singurul din România unde puteți urmări, pas cu pas, cum au loc procedurile care vă pot schimba viața: https://www.youtube.com/c/BePerfectbyDrBortolini Tot aici puteți găsi părerile pacienților, dar și sfaturi utile înainte și după intervenții.

Aveți la dispoziție numărul de telefon al clinicii Be Perfect, 0767 373 328, adresa de mail: drbortolini@beperfect.ro, dar şi site-ul oficial: https://beperfect.ro/ Pe doctorul Alin Bortolini îl găsiţi pe Facebook şi pe Instagram! https://www.facebook.com/bortolini.alin https://www.instagram.com/dr.bortolini/

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0