Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva Primăriei Municipiului București

Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva Primăriei Municipiului București

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat printr-o postare pe rețelele sociale că Gabriela Szabo a pierdut procesul împotriva Primăriei Municipiului București (PMB) în care a contestat măsura concedierii din funcția de director al Clubului Sportiv Municipal (CSM) București.

Concluziile Cruciale Ale Corpului de Control

Decizia de desfacere a contractului de muncă a venit ca urmare a concluziilor Comisiei de Disciplină, în care aceasta a fost trimisă după ce Corpul de Control a descoperit mai multe nereguli în desfășurarea activității ei ca director al CSM, se arată în mesajul postat de Nicușor Dan.

Corpul de Control a constatat că sub conducerea Gabrielei Szabo, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda, conform legislației în vigoare, doar sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).

Mai mult, o parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, sub formă de primă. De asemenea, reorganizările succesive ale instituției în perioada 2017-2019 au fost deficitare și nu au dus la îmbunătățirea activității.

Sursa Foto: Digisport.ro

Costuri semnificative din litigii

Costurile generate de litigiile din perioada 2018-2022 s-au ridicat la 2.928.065 de lei, acoperind cheltuieli cu avocații de 1.205.213 de lei și despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei, până în momentul actual.

Gabriela Szabo a contestat decizia de concediere de la șefia CSM București, iar în urma acestei hotărâri a pierdut procesul. Totodată, era prevăzută acordarea unor daune morale în valoare de 10.000 de lei, plus cheltuieli de judecată de 3.500 lei.

În iunie 2022, Gabriela Szabo a fost demisă de la conducerea CSM București de către Nicușor Dan, pe motivul rezultatelor slabe obținute de clubul sportiv în ultima perioadă.

Reacția Gabrielei Szabo

După ce a pierdut procesul, Gabriela Szabo a reacționat, acuzând primarul Nicușor Dan de răzbunare politică și de un abuz. Fosta campioană la atletism a explicat că, din motive politice, a fost îndepărtată de la șefia CSM București și a subliniat că acuzațiile de nereguli financiare nu sunt justificate.

Szabo a susținut că aceste nereguli financiare erau bazate pe normele financiare aprobate de Consiliul General al Municipiului București și că primele acordate în club erau conforme cu legislația în vigoare. De asemenea, susține că reorganizările din cadrul instituției au fost aprobate de Consiliul General al Municipiului București și că nu a luat decizii în acest sens. Litigiile care au generat costuri semnificative se referă la activitatea din club în timpul conducerilor anterioare.

Gabriela Szabo consideră că este vorba despre un linșaj atât administrativ, cât și pe rețelele de socializare, și că imaginea sa construită în peste 30 de ani de activitate sportivă și managerială nu poate fi distrusă de acuzații nefondate. Ea numește această situație drept o răzbunare politică și un abuz.

Această poveste ilustrează o confruntare complexă dintre Gabriela Szabo și Primăria Municipiului București, în care acuzațiile și controversele se intersectează cu interesele politice și administrația publică locală. Mai multe detalii cu privire la evoluția acestei situații pot fi găsite în următoarele luni, pe măsură ce cazul evoluează și sunt disponibile noi informații.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0