Partenerul tău de cuplu este manipulator? Cum să nu pici în această capcană

Partenerul tău de cuplu este manipulator? Cum să nu pici în această capcană

Partenerul tău este manipulator în mod calculat sau fără intenție?

Există soluții să nu alimentezi chiar tu această dinamică toxică. Partenerul tău de cuplu poate avea anumite probleme nerezolvate.

Există mai multe explicații pentru care partenerul tău de cuplu este manipulator. E un mecanism de a face față pentru a evita o pedeapsă sau niște consecințe negative direct în relație cu tine. În relație cu proprii părinți, iar apoi perpetuat și în alte interacțiuni, nu a (fost) învățat să ceară în mod sănătos ceea ce își dorește și ca atare manipularea a devenit mijlocul la îndemână de a obține lucruri. Are un sentiment de îndreptățire, și chiar dacă i se pun limite face tot posibilul să le încalce și să iasă totul cum vrea el cu ajutorul manipulării. Pentru tine e deranjant, scandalos și în timp poate toci considerabil conexiunea emoțională încât nu e imposibil să ajungeți la despărțire. Ca atare să menții acest joc psihologic nu e util.

Conștientizarea

Ca să poți atrage atenția asupra unui comportament nepotrivit e necesar să îl identifici, să îl izolezi. Sigur, poate spune că ți se pare, ești nebună și exagerată. Manipularea nu se petrece doar în relație cu tine și o poți observa și în alte relații de-ale partenerului tău, fie că sunt de afaceri, cu părinții sau anumiți prieteni. Este despre el, nu despre tine, și nu se va schimba atâta vreme cât îi găsești scuze și tolerezi ceva de te rănește.

Capcana vinovăției

Este a ta și e important să ți-o gestionezi. Dacă mă iubești faci x lucruri? Chiar dacă îți e teribil de inconfortabil și în dezacord cu nevoile sau valorile tale? Poate folosi vinovăția ca pe un alt mecanism de manipulare și victimizarea e drumul ce duce acolo.

Citește întreaga știre pe ELLE 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0