Elastografia mamara facuta la timp salveaza vieti! Nou la Spitalul MaDonna Maria din Craiova cu cele mai performante ecografe 5D din lume

Elastografia mamara facuta la timp salveaza vieti! Nou la Spitalul MaDonna Maria din Craiova cu cele mai performante ecografe 5D din lume

Vești extraordinare pentru femei! Acestea pot beneficia acum, în cadrul Spitalului MaDonna Maria din Craiova, de ecografie mamară și elastografie efectuate cu ajutorul ecografelor 5D, de medici primari imagistică medicală, bine pregătiti și cu experiență. Cât de importante sunt aceste investigații? Cand trebuie ele efectuate si cui se adreseaza? Cum se pot adresa pacientele Spitalului MaDonna Maria? Care este diferența între ecografie și elastografie?

De mai bine de 3 luni, in cadrul Spitalului MaDonna Maria Craiova, se ofera noi tipuri de servicii medicale de calitate. De data aceasta, spitalul a ales sfera de imagistica medicala in care sa se extinda prin efectuarea de ecografii mamare, elastografii, dar si examinari de ecografie generala.

In urma investitiilor importante, Spitalul MaDonna Maria pune inca o data Craiova pe harta medicala a tarii prin achizitionarea celui mai performant soft de elastografie , a sondelor specfice ecografelor 5 D de care spitalul dispune , varful de gama la nivel mondial.  

Declaratia managerului spitalului MaDonna Maria:

Alexandra Preda: Aveam în plan să ne extindem pe partea de servicii medicale și acum iată că oferim pacientelor noastre si aceste tipuri de servicii la cele mai inalte standarde . Este un serviciu nou ce vizează diagnosticarea unor posibile leziuni benigne sau maligne la san. Am decis să acordăm o mai mare importanță acestui subiect pentru ca, în lume, la fiecare trei minute, o femei este  diagnostică de cancer de sân. În România, sunt peste 6.000 de cazuri noi, anual. Este, astfel, foarte important ca femeilor să le intre în reflex să facă controale de prevenție, periodic. Ecografia mamară și elastografia sunt investigațiile prin care cancerul de sân poate fi depistat la timp și tratat.

Aparatatura ultraperformanta si singurele ecografe 5D din regiunea de sud-vest a tarii

Aparatura la cel mai inalt nivel mereu a fost un plus pentru medicul ce urmeaza sa efectueze investigatia. Pentru a exclude posibilele erori umane ale examinatorului , doar prin ecografia 5D se obtin imagini de o mare claritate iar in acelasi timp , in situatia in care softul specific de 5D detecteaza vreo posibila anomalie de masurare, imparte imaginea in numeroase sectiuni  in asa fel incat diagnosticul sa fie unul corect .

Unii dintre cei mai buni medici din tara activeaza la Spitalul MaDonna Maria

Cu aceste noi achizitii, si echipa spitalului s-a marit prin colaborarile cu medici renumiti imagisti din zona Olteniei, medici primari cu vasta experienta in cazuistica si diagnosticare  atat in problemele sanului, cat si in specialitatea de ecografie generala sau imagistica medicala.   Astfel , acum pacientii se pot adresa institutiei medicale nu numai pentru efectuarea de ecografie mamara si eleastografie ci si pentru efectuarea de ecografii abdominale, ecografii de parti moi, glanda tiroida, etc.

Dacă coroborăm elastografia cu ecografia mamară, claritatea diagnosticului este de 95%”

Pentru a afla cand e cazul sa afectuam acest gen de investigatie, am discutat in continuare cu managerul general :

Alexandra Preda: Ideal este ca aceste investigatii sa fie facute preventiv, anual. Asa cum am militat pentru consultatia ginecologica de rutina, astfel ne comportam si acum in ceea ce priveste ecografia mamara si elastografia. Fiecare femeie nu trebuie sa astepte vreun simptom specific , desi cu toatele stim ce inseamna autopalparea in cautarea unor posibile formatiuni anormale din zona sanilor. Nu trebuie sa asteptam noduli palpabili, durerosi sau zone ce ridica semne de intrebare. Femeile trebuie sa se prezinte la medic pentru efectuarea unei ecografii de san si a unei elastografii minim o data pe an. E imperativ sa o facem! Poate chiar mai des, daca medicul o recomanda, cu atat mai mult cu cat nu ne expunei niciunui risc, ecografia fiind cu totul noninvaziva.

 Important de stiut este si ca Ecografia mamară este  diferita fata de elastografia mamara. Dacă sunt făcute împreună, ne dau o acuratețe mult mai mare a diagnosticului. Cu o ecografie mamară simplă, diagnosticarea posibilelor leziuni se face în limita a maxim 55 – 60% . În schimb, dacă coroborăm elastografia cu ecografia mamară, claritatea diagnosticului este de 95% și specificitatea lui este de aproape 99%.   Cum spuneam , investigatia este complet nedureroasă, neiradiantă și nu dă nicio stare de disconfort. Femeile pot să vină cu toată încrederea și să solicite această investigație, care le poate salva viața daca este efectuata cu prioritate.

Cum poti obtine o programare la o examinare ecografica de san si o elastografie in cadrul Spitalului MaDonna Maria cu cel mai performant ecograf

Programările se fac la numerele de telefon ale spitalului: 0351.442.574/ 0734.419.989. Femeile trebuie să solicite o programare în vederea efectuării unei ecografii mamare, sau a unei elastografii sau, de ce nu, a ambelor investigații, pentru o mai mare siguranță a diagnosticului.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0