Tradițiile moderne de la nunți: ce pași să urmezi pentru un eveniment în ton cu vremurile

Tradițiile moderne de la nunți: ce pași să urmezi pentru un eveniment în ton cu vremurile

Știați că rețelele de socializare au devenit surse de inspirație pentru nunțile de astăzi? Extistă anumite tendințe străine, preluate din mediul online, care s-au transformat în veritabile tradiții moderne în rândul mirilor care cred învechite obiceiurile din moș strămoși. Consultanții de la Royal Palace Ballroom, „Locația de evenimente a anului 2023”, potrivit Health, Beauty and Lifestyle, le-au adunat pe cele mai populare la ora actuală și vi le împărtășesc dacă simțiți nevoia de un plus de inspirație în organizarea marii petreceri!

Invitațiile digitale iau locul celor clasice

         La mare căutate mai ales în pandemie, invitațiile digitale promit să își păstreze popularitatea și de acum încolo! Dacă vreți o nuntă modernă, dar, în același timp, și să faceți câteva economii, puteți apela fără teamă la această variantă care va fi mai ales pe placul invitaților tineri!

„Vorbim despre o variantă nu doar comodă pentru miri, ci și prietenoasă cu bugetul, comparativ cu invitațiile tipărite. Scutiți din timpul alocat transportului, drumurilor până la poștă sau curier. În plus, durata realizării este extrem de mică. Există firme care în nici 48 de ore de la plasarea comenzii vi le pot crea, ulterior voi le puteți trimite instantaneu celor pe care îi doriți aproape în ziua cea mare.

(Echipa Royal Palace Ballroom)

Și ar mai fi un aspect important: invitațiile digitale pot conține și hărți virtuale, astfel că musafirilor voștri le va fi și mai ușor să găsească locația aleasă de voi. Iar dacă vă preocupă grija pentru mediu, acest tip de invitație este o variantă sustenabilă, deci puteți proteja și planeta!

First Look, trendul momentului peste hotare

Există superstiții românești potrivit cărora mirele nu ar trebui să își vadă mireasa în rochie decât în ziua nunții, altfel este semn de ghinion. Și există un trend la nivel mondial care pare că pornește chiar de la obiceiul nostru: First Look este o nouă etapă a nunților, un moment intim între miri, care se văd pentru prima dată pregătiți pentru nuntă cu puțin timp înainte de marele eveniment. Tot mai multe cupluri par încântate să o introducă în programul nunții.

„Este șansa mirilor să se vadă pentru prima dată în această ipostază și un moment propice să petreacă puțin timp împreună, departe de familie, de prieteni, exact înainte de întreg evenimentul. De multe ori, cuplurile profită de ocazie și realizează o ședință foto emoționantă, în care fotograful are ocazia să surpindă în poze reacțiile îndrăgostiților care se văd îmbrăcați și aranjați pentru ziua cea mare. În acest fel se salvează timp prețios. Mirii nu vor mai sta la poze ulterior, practic vor avea mai mult timp la dispoziție să îl petreacă în compania invitaților.

(Echipa Royal Palace Ballroom)

În general, un astfel de moment nu durează mai mult de 20 de minute și le dă ocazia mirilor să aleagă orice loc își doresc pentru întâlnire: poate fi parcul în care s-au întâlnit, pe care îl vor imortaliza în fotografii cu și mai multă semnificație!

Dansul tată-fiică, emoție la intensitate maximă

Tot la capitolul influențe moderne se regăsește și momentul de dans tată-fiică, ce vă este cunoscut, cu siguranță, din filmele americane. El poate avea loc înainte de tăierea tortului și este un simbol al recunoașterii eforturilor pe care părintele le-a făcut pentru ca fiica să ajungă în acest punct.

Este un moment care arată o conexiune familială aparte și aduce la lumină persoana care a ajutat-o pe mireasă să devină cine este astăzi. Piesa aleasă pentru acest dans ar trebui să fie specială și să semnifice ceva atât pentru tată, cât și pentru fiică. Nimeni nu spune însă că acest moment trebuie să lase în urmă șiroaie de lacrimi: puteți opta pentru o piesă veselă, care va pune zâmbete sincere pe chipurile invitaților și va destinde, cu siguranță, atmosfera.”

(Echipa Royal Palace Ballroom)

Barurile tematice, deliciul invitaților

În rândul trendurilor și-au făcut loc și barurile tematice, o modalitate aparte de a vă surprinde invitații. În locul servirii clasice la masă a băuturilor alcoolice sau non-alcoolice, puteți apela la un spațiu special creat pentru asta, în care musafirii vor găsi toate licorile pe care le doresc.

„Barurile tematice aduc un plus de efervescență evenimentelor. Puteți crea baruri în funcție de preferințele voastre, dar și în funcție de anotimp și de tematică. De la o nuntă care are loc vara nu ar trebui să lipsească, de pildă, un Lemonade Bar, în cadrul căruia invitații vor găsi toate tipurile de limonadă pe care le pot concepe, la fel cum de la nuntă organizată iarna nu ar trebui să lipsească un bar specializat pe băuturile perfect de savurat atunci când termometrele indică puține grade, precum ciocolata caldă sau lichiorul de ouă.

(Echipa Royal Palace Ballroom)

Alte opțiuni pe care le aveți la îndemână sunt Cheese Bar, Candy Bar, Fruit Bar și Ice Cream Bar.

Nunțile tematice vă ajută să spuneți o poveste completă

Nunțile organizate în jurul unei teme reprezintă o altă modalitate prin care evenimentul vostru va fi în pas cu vremea! Alegerea tematicii este un pas esențial în crearea unei petreceri care vorbește despre voi: ea trebuie să țină cont de gusturile comune ale mirilor și să le spună povestea într-un mod cu totul special.

„Dacă apelați la un wedding planner, misiunea va fi cu atât mai simplă. În funcție de răspunsurile voastre la diverse întrebări, specialistul își va da seama ce teme se pot potrivi cel mai bine gusturilor voastre și vă va propune mai multe variante din care să alegeți. O temă poate porni de la locul în care v-ați întâlnit sau de la culoarea voastră preferată. Am avut miri care au dorit o nuntă creată în jurul motivelor marine, care să le aducă aminte de litoral, locul în care s-au cunoscut.

(Echipa Royal Palace Ballroom)

Dacă, din contră, organizați nunta pe cont propriu, încercați să vă dați seama ce doriți să iasă cel mai mult în evidență la eveniment, care sunt activitățile voastre preferate, care sunt filmele și cărțile pe care le iubiți cel mai mult sau unde preferați să mergeți în vacanțe și sigur veți găsi răspunsul!

Situat la un pas Capitală, Royal Palace Ballroom beneficiază de o sală spectaculoasă, dar şi de o grădină cu piscină, pentru cele mai frumoase petreceri, organizate în orice anotimp. Găsiţi localul exclusivist  pe strada Mihai Eminescu, la numărul 87, în comuna Tunari, din judeţul Ilfov, dar şi pe site-ul oficial:  https://royalpalaceballroom.ro/ şi pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/royalpalaceballroom/ Pentru informaţii suplimentare, puteţi apela numărul de telefon: 0748 018 018 sau puteţi scrie un mail la adresa: office.royalpalace@gmail.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0