Desertul favorit al italienilor. Cannoli Pippo’s

Desertul favorit al italienilor. Cannoli Pippo’s

Desertul favorit al italienilor. Cannoli a la Trattoria Pippo's Azi am decis să vă recomandăm un desert sicilian foarte popular, cannoli, după o re

Desertul favorit al italienilor. Cannoli a la Trattoria Pippo’s

Azi am decis să vă recomandăm un desert sicilian foarte popular, cannoli, după o rețetă originală din italia, gătită de cheful bucătar de la restaurantul Trattoria Pippo’s.

Italienii au o vorba: “Cannoli, pentru a fi cu adevărat bun, nu ar trebui să transmită acel sentiment de sațietate imediat ce ați terminat…
Pentru preparare este foarte important că brânză de vacă să fie proaspătă și pentru a face rețetă mai plăcută și interesantă, adăugati picături de apă de flori de portocal.” a dezvăluit chef bucătar Trattoria Pippo’s.

Ingrediente pentru 12 rulouri:

125 g de făină (plus 1-2 linguri)
30 g untură
15 g de zahăr pudră
1 lingurită rasă de cacao
1/2 lingurită de cafea solubilă fină
1/2 lingurită de scortisoară
1 vârf de cuțit de sare
1 ou mediu
15 g de vin Marsala
15 g de oțet de vin alb
400 g de ricotta de oaie (sau de vacă)
150 g de zahăr
30 g de fulgi de ciocolată (picături)

Decor:

cireșe confiate
zahăr pudră
fulgi de ciocolată

Mod de pregătire:

Înainte de a ne apucă de rețetă propriu-zisă, ricotta se amestecă cu zahărul, se acoperă vasul cu folie alimentară și se pune la rece pentru 1 oră.
Făina se amestecă cu cacauă, scorțișoară, sărea, cafeaua și zahărul pudră. Se adaugă untul, oul și vinul amestecat cu oțetul. Frămantati-l puțin cu mâinile pană devine omogen și elastic. Se pune în folie alimentară și se pune la rece pentru 1 oră.
După ce s-a scurs timpul indicat se trece brânză printr-o sită fină. În felul acesta vom avea o cremă foarte fină. S-ar putea să vi se pară migăloasă această operațiune, dar nu săriti peste ea, e foarte importantă. Se adaugă și fulgii de ciocolată, se acoperă și se pune la rece pană la momentul utilizării.
Se scoate aluatul de la rece și se întinde pe masă de lucru într-o foaie subțire. Se decupează cu ajutorul unui pahar mai mare sau o formă. Aluatul și se ”imbracă” pe forme . Ungeți un capăt cu albuș de ou puțin bătut și lipiți-l pe forme.


Se încinge între timp untură într-o crăticioară pană ajunge la 170-180 de grade. Se adaugă câte 2-3 rulouri și se prăjesc puți în uleiul încins. Se scot pe un șervet absorbant și se lasă să se răcească înainte de a extrage formă de inox.
După ce s-au răcit se umplu cu cremă de branză. Se decorează cu cireșe confiate (pe care eu le-am tăiat în jumătate). Se pot decora și cu fistic tocat și fulgi de ciocolată.
Se servesc repede pentru că se înmoaie cu cât stau mai mult.
Se presară zahăr pudră deasupra și se ornează cu o cireașă confiata pe fiecare parte.

 

Strada: Virgil Madgearu 25-27, Bucuresti.

Rezervari:0720 071 907

Facebook: https://www.facebook.com/trattoria.pippos27/

Site: http://www.trattoriapippos.ro/

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0