Gândirea pozitivă, esenţială pentru o viaţă fericită. Cum o obţinem? Carmen Barcan ne sugerează lucruri care sunt la îndemâna noastră mereu.

Gândirea pozitivă, esenţială pentru o viaţă fericită. Cum o obţinem? Carmen Barcan ne sugerează lucruri care sunt la îndemâna noastră mereu.

Să gândeşti pozitiv înseamnă să trăieşti astfel, adică să alegi să vezi partea plină a paharului, chiar şi atunci când paharul… e mai mult gol. Nu este un simplu sfat pe care îl auzim des, asta ne arată şi studiile cercetătorilor de la Harvard care au descoperit că o gândire pozitivă ne prelungeşte viaţa şi ne fereşte de boli grave. Practic, când suntem optimişti există şanse mai mari să ne îndreptăm atenţia către activităţile frumoase ale vieţii, activităţi care fac doar bine organismului. Simplu spus, greu de făcut, nu?

Terapeutul anului 2021, Carmen Barcan, creatoarea unor programe inedite de transformare fizică şi psihică, dar şi un promotor al unei vieţi echilibrate, crede că optimismul ar trebuie să fie una dintre condiţiile esenţiale ale vieţii. La fel cum ne hrănim trupul cu alimente de calitate, ar trebui să ne alimentăm şi mintea cu gânduri… sănătoase.

 

“Optimismul și fericirea fac casă bună din multe motive… Optimismul clarifică momentele bune ale vieții, deoarece este vorba despre rolul emoțiilor pozitive. Cu cât dispoziția unei persoane este mai pozitivă, cu atât ea se va arăta mai receptivă la mesajele legate de sănătatea și fericirea ei.

 

DE CE SĂ GÂNDIM POZITIV?

Viaţa este făcută din alegeri, crede Carmen Barcan, iar ea alege optimismul zi de zi. De ce? Pentru că ştie că o gândire pozitivă vine la pachet cu beneficii despre care vorbesc şi studiile:

-gândirea pozitivă ne face să avem mai multă încredere în noi

-vom avea mai multe reuşite, pentru că vom fi mai creativi

-optimismul combate tristeţea, anxietatea şi chiar depresia

-ne face să ne simţim mai plini de energie

-ne ajută să socializăm mai uşor.

 

„Atitudinea pozitivă este primul pas spre a reuşi când avem de atins obiectivul pe care ni l-am propus. Atitudinea ne afectează acţiunile. Dacă avem o atitudine pozitivă, atunci vom acţiona corect, pentru a depăşi obstacolele care stau în calea dezvoltării noastre personale.”

 

Carmen Barcan vorbeşte şi despre un alt efect important, obţinut prin combaterea aspectelor negative din viaţa noastră – eliminarea stresului, boala secolului în care ne aflăm: Majoritatea dintre noi suntem înconjurați de probleme și de situații de viață care produc stres. Indiferent dacă e vorba de o slujbă, o relație proastă sau o sănătate șubredă, ne păstrăm necazurile aproape, ceea ce înseamnă că dezvoltăm o dependență cu emoții de joasă frecvență. Și nu e bine deloc! Atunci când sănătatea ta se află într-o stare permanentă de stres, ai o singură prioritate:“Tu înainte de toate!”

 

GÂNDIREA POZITIVĂ NU TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ LA STADIUL DE DORINŢĂ

 

Pentru că optimismul se poate învăţa, terapeutul anului 2021 ne dezvăluie cele mai importante reguli prin care putem să facem loc în viaţa noastră gândurilor pozitive! Carmen Barcan ne povesteşte despre un exericiţiu simplu, pe care îl putem face oriunde, oricând. Începeţi prin a scrie lucrurile pozitive pe care le doriţi pentru că astfel induceţi creierului o stare de bine şi le veţi face să se întâmple: „Ia un creion și o coală de hârtie. Banalul creion este cel mai bun instrument pentru concentrare pe care îl poți folosi. Cu un creion și o coală de hârtie, te poți concentra asupra unei probleme. Când vrei să te gândești la ceva, când vrei să înfăptuiești ceva, scrie, desenează, fă-ți scheme pe hârtie. Aceasta este o modalitate excelentă de a-ți stimula spiritul.”

 

Şi pentru că se spune că dăm putere lucrurilor atunci când le numim, concentraţi-vă şi în dialoguri tot pe afirmaţii. Lăsaţi negaţiile în urmă. Reține, dacă cineva îți spune să nu mănânci dulciuri, mintea ta va auzi „mănâncă cât mai multe dulciuri”, iar asta chiar se poate întâmpla. În vreme ce: „vei deveni mai sănătoasă și frumoasă dacă reduci dulciurile”, te va ajuta să îți menții echilibrul. Întreabă-te zilnic „Cum să fac lucrurile mai bine?” Nu există vreo limită pentru îmbunătățirea propriei vieți.”

 

Ca să ajungem să experimentăm în fiecare zi gândirea pozitivă, este nevoie să apreciem aspectele bune ale vieţii – ce avem, ce putem obţine, ce urmează să facem. Pe scurt, să fim recunoscători pentru micile bucurii zilnice. Recunoştinţa contribuie la formarea optimismului.

„Schimbarea nu e ușoară și ține de noi înșine, de cât de mult ne străduim și insistăm. Vă sugerez să vă implicați total în combaterea nereușitei, cu gândurile, sentimentele și comportamentele dumneavoastră.”

 

Pentru că frica paralizează în general nu doar emoţiile, ci şi gândirea, încercaţi să o controlaţi atât cât puteţi, ne sfătuieşte Carmen Barcan. Deşi este un sentiment firesc, pe termen lung este nociv pentru sănătatea fizică şi mintală. Învingeţi-o făcând zilnic lucruri care vă provoacă!

 

Pe de altă parte, trebuie să fim pe deplin conştienţi că nu putem controla absolut tot ce ţine de viaţa noastră sau tot ce va urma. Drept care, indicat este să ne concentrăm pe prezent şi să ne îndeplinim planurile pas cu pas, în aşa fel încât să schimbăm viitorul în bine.

 

„Să gândim pozitiv în orice situaţie! Pentru orice problemă există o rezolvare. Orice rezolvare necesită răbdare şi calm. Atitudinea negativă poluează starea de bine şi degradează relaţiile sociale.”

 

Carmen Barcan, specialist în programe de slăbire, remodelare corporală şi tratamente faciale, a devenit terapeutul anului 2021.Pentru transformări complete – interioare şi exterioare, îmbină cu succes cunoştinţele obţinute în ani de studii, cu cele mai noi tehnologii.  Şi vedetele s-au îndrăgostit de tratamentele ei.

Pe Carmen Barcan o găsiți pe Facebook, dar și pe Instagram!

Facebook: @Carmen Barcan/ Instagram: @Carmen_Barcan.ro

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0