În orașul ăsta se plânge cu lacrimi de sânge

În orașul ăsta se plânge cu lacrimi de sânge

Guvernatorul capitalei Thailandei a lansat un apel la ajutor în lupta cu un val persistent de poluare atmosferică. Oraşul Bangkok este învăluit de câteva săptămâni de o ceaţă tulbure, iar populaţia critică din ce în ce mai intens răspunsul autorităţilor, care au minimizat iniţial amploarea problemei şi apoi au dispus închiderea şcolilor.

Tot mai multe persoane au publicat pe rețelele sociale imagini terifiante și acuză că, din cauza aerului toxic, au început să lăcrimeze cu sânge, să le sângereze nasul sau să tușească sânge. Din păcate, măștile nu fac mare lucru pentru a-i proteja de atmosfera extrem de poluată. Un bărbat a arătat pe Facebook mai multe imagini și a detaliat prin ce ar fi trecut din cauza poluării.

„M-am trezit dimineața epuizat, cu o tuse, și am ajuns la spital cu o infecție respiratorie acută, cu bronhospasm, și lipsa de oxigen în sânge”, s-a plâns el. Mesajul lui a fost redistribuiă de peste 38.000 de persoane, iar prietenii îi lasă comentarii în care îi urează să se însănătoșească rapid.

Măsurile împotriva poluării nu au avut niciun efect

Printre soluţiile găsite de autorităţile din Bangkok s-au numărat operaţiuni aeriene de dispersare a unor substanţe chimice în nori pentru a activa formarea averselor sau udarea străzilor cu ajutorul autoutilitarelor. De asemenea, s-a solicitat localnicilor să nu ardă tămâie pentru Anul Nou Chinezesc. Joi, zeci de drone au fost desfăşurate pentru a dispersa o soluţie lichidă care trebuia să cureţe aerul de particulele dăunătoare. Acestea pătrund în plămâni și afecteayă grav organismul uman.

Pe lângă închiderea până vineri a sute de şcoli, a fost interzisă circulaţia maşinilor diesel şi aprinderea focurilor în oraş, măsuri a căror încălcare se pedepseşte cu trei luni de închisoare şi amenzi. Nivelul ridicat de poluare continuă de la începutul lunii ianuarie.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0