Cum alegeți chirurgul plastician potrivit? Sfaturi de la specialistul în frumusețe, Alin Bortolini

Cum alegeți chirurgul plastician potrivit? Sfaturi de la specialistul în frumusețe, Alin Bortolini

Peste 17 milioane de operaţii estetice! Cam atâtea intervenţii se realizează în lume, an de an, iar interesul pentru schimbările de ordin fizic este tot mai mare. Mare este şi impactul pe care acestea le au asupra noastră! Efectul permanent al intervenţiilor este cel care ne pune în faţa unei decizii care trebuie cântărită cu cea mai mare atenţie.

Doctorul Alin Bortolini, specialist în chirurgie plastică şi estetică, fondator al clinicii Be Perfect şi, totodată, membru al Colegilor Medicilor şi al Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din România, vă prezintă cât de importantă este informarea, ca să fiţi siguri că alegeţi chirurgul plastician potrivit.

 

EXPERIENŢA ŞI PREGĂTIREA MEDICULUI,

ELEMENTUL CARE FACE DIFERENŢA

Naturaleţe şi echilibru. Sunt cele două aspecte esenţiale care ar trebui să caracterizeze orice rezultat al intervenţiilor plastice. Doar că într-o industrie uriaşă, cum este cea a operaţiilor estetice, îşi găsesc, din păcate, loc şi aşa-zişi medici, care pot supune pacienţii unor riscuri imense, din lipsă de pregătire.

Tocmai de aceea doctorul Alin Bortolini recomandă să privim cu multă seriozitate acest pas, dintr-un motiv lesne de înţeles: o intervenţie chirurgicală nu este un joc de noroc, prin urmare pacientului îi revine, înainte de toate, datoria să se documenteze temeinic pentru a afla spre ce clinică să se îndrepte, ce presupun intervenţia în sine, perioada de dinainte şi de după a operaţiei. În capul listei de preocupări ar trebui să se găsească alegerea medicului: analizaţi fotografiile cu rezultatele pe care specialistul le-a obţinut de-a lungul vremii, consultaţi recenziile, citiţi informaţiile legate de pregătire, licenţiere, acreditare, drept de practică. Chirurgii esteticieni cu formare continuă, care participă la congrese şi care sunt la curent cu noile tendinţe în domeniu le asigură pacienţilor accesul la medicină modernă, la tehnici chirurgicale sigure, la tehnologie medicală de ultimă generaţie. Este şi cazul medicului Alin Bortolini, a cărui pasiune pentru frumos l-a condus spre acest drum: După absolvirea Facultării de Medicină Carol Davila şi după perfecţionarea în centre de prestigiu din Bucureşti, am ales să particip la stagii internaţionale de pregătire în domeniul chirurgiei plastice în ţări renumite pentru rezultate excepţionale, precum Brazilia şi Italia. Aceste experienţe m-au ajutat să îmi lărgesc şi mai mult orizonturile în ceea ce priveşte frumosul şi perfecţiunea!”

 

COMPATIBILITATEA MEDIC-PACIENT, ESENŢIALĂ

Ştiaţi că un rezultat care poate nu vă mulţumeşte nu trădează neapărat lipsa de experienţă a unui medic? Poate fi, în multe cazuri, o lipsă de comunicare. Viziunea şi gustul estetic al doctorului trebuie să fie în concordanţă cu dorinţele şi aşteptările pacienţilor, iar de aceste aspecte vă puteţi da seama încă de la prima consultaţie.

Un rezultat armonios este întotdeauna un efort de echipă. Dacă simţiţi că aveţi o conexiune bună cu specialistul, dar şi că acesta vă conferă o stare confortabilă în discuţii, înseamnă că sunteţi cu un pas mai aproape de realizarea intervenţiei estetice mult dorite. O astfel de operaţie vine, de obicei, la pachet cu multe emoţii, prin urmare, empatia medicului contează poate mai mult decât vă daţi seama.

 

O SOLUŢIE PERSONALIZATĂ, UN REZULTAT DE SUCCES

Un medic bun va şti întotdeauna şi că fiecare pacient este unic, prin urmare rezultatul procedurii trebuie să fie personalizat, chiar dacă problema este aceeaşi. Imaginaţi-vă cum ar arăta toţi pacienţii care au apelat vreodată la o rinoplastie, dacă ar obţine fix aceeaşi formă a nasului în urma intervenţiei! Un doctor cu experienţă va adapta tehnicile, în aşa fel încât rezultatul să contribuie cu succes la o imagine de ansamblu armonioasă.

Este şi motivul pentru care medicul Alin Bortolini a conceput Be Perfect, clinica de frumuseţe integrată, unde în cadrul aceleiaşi şedinţe poate combina mai multe intervenţii de chirurgie estetică: „Dacă vom trata punctual, de pildă, doar buzele, dar nu privim întreaga faţă ca pe un ansamblu, iar anumite zone sunt lăsate fără volum, de exemplu, pomeţii, bărbia, zona cearcănelor, rezultatele vor fi limitate şi mediocre.”

Sunt toate criterii esenţiale, de care trebuie să ţineţi cont ca să fiţi convinşi că vă îndreptaţi spre acel medic preocupat de rezultate. Prin folosirea programelor de simulare digitală, specialistul Alin Bortolini   va identifica zonele cu probleme şi va analiza cum pot fi corectate imperfecţiunile cu care vă confruntaţi, atât de la nivelul chipului, cât şi de la nivelul corpului. La Be Perfect găsiţi o gamă largă de proceduri, care vă vor ajuta să ţineţi timpul în loc. Pe canalul oficial de YouTube al clinicii găsiţi şi clipuri care vă prezintă cum decurg cele mai populare intervenţii estetice, dar şi testimoniale ale pacienţilor: https://www.youtube.com/c/BePerfectbyDrBortolini

Medicul Alin Bortolini a fost premiat la finalul lui 2021 pentru realizările sale din domeniul Esteticii în cadrul Galei I Success Awards Bucharest Edition.

Pentru contact, aveți la dispoziție numărul de telefon Be Perfect: 0767 373 328,  adresa de mail: drbortolini@beperfect.ro, dar şi site-ul oficial: https://beperfect.ro/

Pe doctorul Alin Bortolini îl găsiţi pe Facebook şi pe Instagram!

https://www.facebook.com/bortolini.alin

https://www.instagram.com/dr.bortolini

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0