Cheesecake cu fructe de padure este un desert aromat si racoritor si pe care cu siguranta il veti prepara de multe ori deoarece este delicios.
Chef bucatar de la Terra e Mare Ristorante, Necoara Daniel, ne recomanda sa pregatim acest preparat, in weekend pentru cei dragi.
Ingrediente
Pentru blat:
75g unt
375 g biscuiti
Pentru umplutura:
500g crema de branza
175g zahar
4 oua
500g branza mascarpone
50g faina
2 lingurite zahar vanilat sau 1 lingurita esenta vanilie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
50ml suc de lamaie
Pentru glazura:
175g fructe de padure (se gasesc congelate)
50g zahar
50ml vin alb
125ml apa
50g dulceata de visine sau capsuni
100g ciocolata alba rasa
Se topeste untul. Se sfarama biscuitii, pana se obtine un pesmet fin. Se amesteca untul cu pesmetul. Se unge cu unt o tava rotunda cu pereti detasabili si se tapeteaza cu pasta de biscuiti, pusa in strat uniform. Se acopera cu pasta si marginile tavii. Se pune tava astfel pregatita la frigider pana cand se prepara umplutura.
Se pune intr-un castron mai mare crema de branza si se amesteca bine cu o lingura de lemn pana se lichefiaza. Se adauga zaharul si se amesteca bine inca 5 minute pana cand acesta se topeste. Se adauga, pe rand, ouale, amestecand bine dupa fiecare.
Cand ouale sunt bine incorporate, se pun branza mascarpone, faina, vanilia, sucul si coaja de lamaie. Se omogenizeaza si se toarna compozitia in tava tapetata cu pasta de biscuiti. Se intinde uniform umplutura si se coace prajitura la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte. Se tine la cuptor pana cand marginile sunt rumenite si la proba cu scobitoarea, mijlocul este ferm. Se stinge focul, se lasa prajitura in cuptor, cu usa acestuia deschisa, inca o ora.
Intre timp, se prepara glazura punand fructele intr-o cratita, impreuna cu zaharul, vinul si apa. Se pune cratita la foc mic si se fierb ingredientele cam 30 de minute sau pana cand fructele sunt moi. Se ia vasul de pe foc, se adauga gemul de fructe, se amesteca si se lasa la racit. Se toarna glazura peste prajitura racita si se uniformizeaza cu o lingura umezita.
Daca doriti, puteti topi ciocolata alba si desena cu ea motive decorative deasupra glazurei. Sau, daca nu doriti sa va complicati cu ciocolata, puteti decora cu frunze de menta.
Pofta buna!
Terra e Mare Ristorante
Calea Calarasilor, 78. Bucuresti.
Rezervari: ?0757 529 689
COMMENTS