Cine crede că ceaiul se bea doar când eşti răcit sau în zilele în care stai la gura sobei, nu a încercat o cană de infuzie îndulcită cu miere şi asezonată cu lămâie într-o zi caiculară. Nu o spunem noi, ci specialiştii.
Potrivit lor, ceaiul se poate bea foarte bine şi vara, pentru că în special în acest anotimp ai nevoie de multă hidratare. Călduţ sau rece, combinat cu miere şi asezonat cu mentă, ceaiul poate fi cana ta de savoare inclusiv în zilele caniculare.
Unul dintre cele mai bune ceaiuri este cel verde. Conţine antioxidanţi din belşug, încetineşte procesul de îmbătrânire, scade colesterolul şi tensiunea arterială, ţine locul cafelei de dimineaţă, taie pofta de mâncare şi e cel mai recomandat în curele de slăbire.
Celor care transpiră mult li se recomandă ceaiul de salvie sau din frunze de nuc. Infuzia din aceste plante are efect antisudorific, fără efecte adverse. Cel din frunze de nuc se prepară dintr-o linguriţă de plantă la 200 ml de apă, care se lasă la infuzat.
Un alt ceai răcoros este cel de mentă. El ajută digestia, ameliorează durerile de cap şi pe cele menstruale, e bun când ţi-e greaţă sau dacă ai sindromul colonului iritabil, indigestie.
Mai poţi bea decoct din scoarţă de salcie sau de stejar. Ceaiurile de fructe sunt aromate, vitaminizante şi în ton cu natura.
În zilele caniculare, vei aprecia mai mult un ceai de fructe de pădure, afine, caise, zmeură. Nu conţin cofeină şi pot fi băute în orice moment al zilei.
Răcoritor şi reconfortant este şi ceaiul de rozmarin. Poţi să combini aceste ceaiuri, pentru un plus de gust, după preferinţe. Spre exemplu cu hibiscus, ceai verde, măceşe etc.
COMMENTS