5 greșeli pe care le facem când ne expunem la plajă

5 greșeli pe care le facem când ne expunem la plajă

Este vremea vacanțelor, iar subiectul expunerii corecte la soare, mai ales a copiilor, a devenit unul fierbinte. Cum se face protecția pielii în timpul sezonului estival am aflat de la medicii dermatologi. Specialiștii au indentificat cinci greșeli pe care oamenii le fac atunci când merg la plajă și pe care trebuie să le corectezi.

Protecția solară este vitală. Lăsând la o parte problema esteticii pielii, sănătatea celui mai mare organ al nostru poate fi grav afectată de efectele nocive ale razelor puternice de soare. În condițiile în care lipsa protecției solare produce, anual, victime ale celei mai crâncene boli, cancerul de piele, îmbătrânirea prematură, petele inestetice sau apariția ridurilor sunt nimicuri pe lângă adevăratele riscuri la care ne expunem zi de zi.

Cele mai întâlnite 5 greșeli pe care le facem când ne expunem la plajă sunt:

1. Nu ne protejăm în zilele în care nu e soare

Dacă nu vedem soarele, nu înseamnă că nu există razele ultraviolete. Acesta este motivul pentru care ar trebui să folosim protecție solară în fiecare anotimp și să adaptăm nivelul de protecție. Vor fi perioade în care avem nevoie de SPF 20, perioade în care avem nevoie de SPF 30 și perioade în care avem nevoie de SPF 50. Important este să folosim crema tot timpul.

2. Aplicăm protecția atunci când ajungem la plajă

Protecția trebuie aplicată înainte să ieșim din casă, pentru că la primul contact cu exteriorul, pielea noastră este afectată de razele ultraviolete. Ar trebui să aplicăm protecția cu 30 de minute înainte de a ieși din casă.

Dacă mergeți la plajă sau la piscină, nu intrați în apă imediat ce ați aplicat crema cu SPF și reaplicați întotdeauna după ce ieșiți din apă.

3. Folosim protecție solară numai atunci când mergem la plajă

Dacă ar fi fost destinată acestui moment, probabil că s-ar fi numit cremă de plajă. Numele ei ne spune clar că este cremă cu protecție solară. Pielea noastră nu este afectată numai atunci când ne expunem mai multe ore la soare. Chiar și activitățile de zi cu zi își pun amprenta asupra ei. Așadar, crema cu protecție solară ar trebui să facă parte din ritualul nostru zilnic de îngrijire, indiferent de anotimp.

4. Nu reaplicăm

Oricât de bună ar fi crema pe care o folosim, nu este suficient să aplicăm produsul o singură dată pe zi. În funcție de activitățile noastre și de tipul de cremă pe care îl folosim, aceasta ar trebui reaplicată o dată la două ore și, după fiecare baie în mare/piscine.

5. Nu alegem produsul potrivit

Dacă ați folosit cremă cu SPF 50 și vi s-a părut că vă încarcă prea mult pielea și devine astfel imposibil de folosit zilnic, nu înseamnă că trebuie să renunțați în totalitate la ideea de a folosi protecție zilnic. Poate că vă trebuie o protecție mai mică sau un alt tip de produs. Spre exemplu, varianta spray e mult mai ușor de aplicat și are o textură mult mai plăcută.

Copiii de exemplu, au nevoie de un nivel de protecție mai ridicat decât adulții. Tot datorită sensibilității pielii lor, pentru ei trebuie să folosim numai dermato-cosmetice potrivite lor, cu SPF 50.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0