Mort după ce a fost mușcat de pisică, în Maroc

Mort după ce a fost mușcat de pisică, în Maroc

Un bărbat din Marea Britanie a murit după ce a fost mușcat de o pisică. El ce se afla în vacanță în Maroc, relatează luni BBC, citând autoritățile de la Londra.

Bărbatul a făcut rabie după ce a fost mușcat de o pisică. Autoritățile britanice nu au precizat când a survenit decesul și nici în ce perioadă s-a aflat acesta în Maroc.

O agenție din Ministerul Sănătății de la Londra a i-a avertizat pe turiștii britanici să evite contactul cu animalele atunci când se află în țări în care există cazuri de rabie.

Boala face mii de decese anual

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, boala este prezentă în peste 150 de țări și cauzează zeci de mii de decese anual, în principal în Asia și Africa. În majoritatea a 99% dintre cazuri, câinii domestici sunt responsabili de transmiterea virusului la oameni.

BBC precizează că cinci britanici s-au infectat cu rabie, între 2000 și 2017, după ce „au fost expuși animalelor” în timp ce se aflau în străinătate.

Guvernul britanic precizează că țările nord-africane Maroc, Algeria și Tunisia sunt printre cele 139 de țări în care există un risc foarte mare de infectare.

Ce este rabia

Rabia este o infecție virală, care afectează creierul și sistemul nervos central. Rabia se transmite prin mușcături și zgârieturi ale animalului infectat. Până acum nu au existat cazuri de transmitere de la om la om.

Printre primele simptome ale rabiei se pot număra febra și furnicături la locul expunerii inițiale. Aceste simptome sunt urmate de unul sau mai multe dintre următoarele simptome: spasme, agitație extremă, frică de apă, paralizia părților corpului, stare de confuzie și leșin.

După apariția simptomelor, rabia rezultă, aproape întotdeauna, în deces. Perioada de timp de la contactarea bolii și apariția simptomelor este, de obicei, de la una la trei luni.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0