Rozaceea, afecţiunea de care suferă peste 40 de milioane de oameni. Ce trebuie să ştii despre ea şi cum să o tratezi eficient

Rozaceea, afecţiunea de care suferă peste 40 de milioane de oameni.  Ce trebuie să ştii despre ea şi cum să o tratezi eficient

Rozaceea, afecţiunea de care suferă peste 40 de milioane de oameni din lumea întreagă, îşi găseşte rezolvarea în clinicile dedicate medicinei frumuseţii! Dacă şi tu te confrunţi cu pielea înroşită, află că poţi să scapi de aspectul inestetic, prin intermediul unui laser vascular, dedicat petelor de pe chip. Doctorul Dana Bratu, unul dintre cei mai cunoscuţi dermatologi din România, laureată a premiilor I Success şi Health, Beauty and Lifestyle, îţi dezvăluie secretele unei pieli care nu mai are nevoie de fond de ten.

Rozaceea, afecţiunea de care suferă peste 40 de milioane de oameni.

Ce trebuie să ştii despre ea şi cum să o tratezi eficient

Piele înroşită, vase de sânge dilatate, erupţii de coşuri mici, papule şi chiar o creştere vizibilă în volum a nasului. Cam acestea sunt manifestările rozaceei, o afecţiune dermatologică inflamatorie şi un motiv serios de disconfort pentru cei care suferă din cauza ei.

Rozaceea afectează, în general, persoanele care au între 30 şi 50 de ani şi, contrar aşteptărilor, poate apărea inclusiv la cei care au piele mai închisă la culoare. Leziunile sunt vizibile pe zona centrală a chipului, dar pot cuprinde şi întreaga faţă, inclusiv zona ochilor sau scalpul, în cazuri grave.”, menţionează doctorul Dana Bratu.

Manifestările sunt fluctuante şi deseori pacienţii le pot confunda cu acneea, total greşit, avertizează specialiştii. Oricine poate experimenta o astfel de afecţiune, însă boala este mai comună în cazul adulţilor, femeilor, persoanelor cu istoric de rozacee în familie şi al celor care au o piele predispusă la arsuri în timpul expunerii la soare.

DANA BRATU, medic specialist dermatolog: „Atunci când vorbim despre rozacee, ca de altfel, despre multe alte afecţiuni dermatologice, nu trebuie să ne gândim că ea este legată de igiena precară sau că este contagioasă. În schimb, există anumiţi factori care pot duce la extinderea sau la agravarea afecţiunii, factori pe care este bine să îi cunoaştem. Ne referim aici la consumul de băuturi calde, la consumul de alimente condimentate, la expunerea la temperaturi extreme şi emoţii puternice, precum şi la utilizarea unor produse cosmetice incompatibile cu tipul nostru de ten.”

Afecţiunea este pe termen lung, tocmai de aceea, principala recomandare a specialiştilor este să te adresezi lor, în cazul în care sesizezi manifestări persistente la nivelul chipului, pentru a identifica exact problema, precum şi tratamentul adecvat.

Cum funcţionează laserul vascular în cazul rozaceei?

Poţi să îţi reiei activităţile imediat!

De cele mai multe ori, laserul vascular s-a dovedit a fi soluţia salvatoare în cazul pacienţilor cu rozacee. Este vorba despre un aparat cu două lungimi de undă, destinat atât leziunilor vasculare, cât şi celor pigmentare.

„În funcţie de simptome, putem prescrie diferite creme, geluri sau antibiotice orale în doze mici, însă tratamentul de bază rămâne terapia cu laser, care distruge vasele de sânge dilatate, responsabile de apariţia liniilor roşii şi a petelor. Tratamentul este extrem de confortabil, întrucât folosim primul laser de pe piaţa estetică medicală dotat cu tehnologie avansată de răcie, cu senzor de temperatură în timp real şi care poate livra pulsuri ultra-rapide, caracteristici care asigură terapii eficiente, dar şi extrem de sigure.”, completează medicul Dana Bratu.

Laserul va lucra ţintit pe zonele care necesită tratament, inclusiv atunci când vine vorba despre angioame, aluniţe roşii sau telangiectazii la nivelul picioarelor, care dau un aspect inestetic. În timpul sesiunii nu vei simţi decât un disconfort minim, însă totul va fi compensat de rezultatele spectaculoase: poţi să capeţi o piele strălucitoare şi uniformă pe loc sau în timp, în funcţie de gravitatea leziunilor.

Tratamentul este pe placul tuturor pacienţilor care au un stil de viaţă alert, şi spunem asta pentru că imediat după încheierea procedurii, vă puteţi relua activităţile cotidiene, cu un mic amendament: nu uitaţi de aplicarea SPF! Pacientele pot, de asemenea, să aplice un machiaj uşor pe zona tratată. În ceea ce priveşte timpul petrecut în clinică, acesta poată varia între 5 şi 15 minute. Tratamentul necesită mai multe şedinţe, în funcţie de gravitatea problemelor identificate la controlul  iniţial. Schema de tratament va fi transmisă pacientului încă din start, astfel încât terapia să aibă costuri predictibile.”

Rezultatele se vor îmbunătăţi pe parcursul trecerii timpului, şi asta pentru că pielea continuă să se regenereze. Deşi prietenos, laserul vascular nu este recomandat femeilor gravide sau care alăptează şi nu este potrivit nici în cazul infecţiilor active cutanate, cum ar fi, de pildă, herpesul.

 

*Acest articol este STRICT informativ! Pentru date suplimentare şi soluţii personalizate, adresează-te unui specialist*

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0