Ce este rambutan. Cum se consumă și ce beneficii are

Ce este rambutan. Cum se consumă și ce beneficii are

Rambutan nu este  foarte popular pe plaiurile mioritice, dar  fructul exotic are multe beneficii pentru organism. Rambutan are un aspect mai puțin obișnuit, fiind acoperit de țepi lungi, însă e gustos și plin de nutrienți.

Ce este Rambutan?

Denumirea științifică este Nephelium lappaceum, este un arbore din familia Sapindaceae. Este originar din Malaezia, unde este cultivat în mod obișnuit pentru fructele sale gustoase, numite și ele rambutan. Numele fructului rambutan vine de la termenul rambut care înseamnă în limba malaeziană ”acoperit cu păr”.

Fructul oval, de un roșu strălucitor, de dimensiunea unui ou mic de găină, este acoperit cu tepi lungi și moi și are o pulpă acidă gustoasă. Copacul crește până la aproximativ 15-20 de metri. Fructul este înrudit cu fructele de litchi și longan și are un aspect similar atunci când este decojit. Pulpa sa albă translucidă are un gust dulce, dar cremos și conține o sămânță în mijloc. Fructele de rambutan au nevoie de 90 de zile pentru a se coace. În anumite perioade din an, atunci când condiţiile meteo sunt extrem de favorabile, fructele se coc în numai cinci zile. Înainte de a fi culese, acestea au în jur de 5-6 centimetri. Fructul exotic are proprietăți hrănitoare și poate oferi beneficii pentru sănătate, de la pierderea în greutate și o digestie mai bună până la creșterea rezistenței la infecții.

Cum se mănâncă rambutan?

Rambutanul poate fi cumpărat fie proaspăt, conservat, ori ca suc sau dulceață. Pentru a vă asigura că fructul este copt, uitați-vă la culoarea acelor sale. Cu cât sunt mai roșii, cu atât fructele vor fi mai coapte. Ar trebui să îndepărtați coaja cu țepi înainte de a mânca fructul. Pentru a face acest lucru, tăiați mijlocul cojii exterioare cu un cuțit, apoi strângeți din părțile opuse tăieturii. Fructul alb ar trebui să iasă liber.

Citeşte întreaga ştire: Ce este rambutan. Cum se consumă și ce beneficii are

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0