Ce întrebări să adresezi esteticianului la prima vizită? Specialiștii Beauty Art Aesthetics te lămuresc!

Ce întrebări să adresezi esteticianului la prima vizită? Specialiștii Beauty Art Aesthetics te lămuresc!

Prima vizită la estetician este prilej de mari emoţii pentru majoritatea pacienţilor. Fiecare are anumite aşteptări şi, desigur, temeri că rezultatul poate să nu fie pe măsura aşteptărilor. Pentru a diminua orice risc, este esenţial să discutaţi deschis cu specialistul despre dorinţele voastre şi să aflaţi, bineînţeles, dacă cerinţele pe care le aveţi sunt şi aplicabile în cazul vostru. Cu peste un deceniu de experienţă europeană în estetica minim invazivă, specialiştii de la Beauty Art Aesthetics vă prezintă care sunt aspectele esenţiale pe care ar trebui să le aveţi în vedere, înainte de orice intervenţie de înfrumuseţare.

 

CE ESTE O INTERVENŢIE ESTETICĂ MINIM INVAZIVĂ ŞI CE BENEFICII ÎŢI ADUCE?

Informarea este primul pas pe care trebuie să îl faceţi atunci când vă gândiţi să aduceţi schimbări de ordin estetic chipului ori corpului vostru. Odată ce cunoaşteţi mai multe detalii, veţi avea şi mai mult curaj să optaţi pentru procedura dorită. Puteţi căuta informaţii şi pe Internet, pe site-uri de specialitate, însă indicat este să vă îndreptaţi direct către un expert care vă va oferi date concrete şi verificate despre orice intervenţie estetică posibilă. Recomandat este ca prima dată să optaţi pentru intervenţiile minim invazive, dacă vă doriţi schimbări discrete şi pe termen limitat. De ce?

MĂDĂLINA BRÎNDUŞESCU, fondator Beauty Art Aesthetics: „Intervenţiile minim invazive aduc nenumărate beneficii. În realizarea lor, avem apanajul tehnologiei de ultimă oră, care revoluţionează felul în care reuşim să obţinem rezultatele finale. Durata intervenţiilor de acest tip este mică, de pildă, în unele cazuri, avem nevoie de doar 15 minute pentru realizarea unei proceduri. Intervenţiile minim invazive nu sunt dureroase, întrucât se realizează sub efectul anesteziei locale, însă unii pacienţi le preferă şi fără. Cicatricile sunt mici sau insesizabile, precizia este mare, iar recuperarea în urma unei astfel de intervenţii este extrem de mică, uneori inexistentă.

Tot ca un beneficiu poate fi văzut şi faptul că rezultatele nu sunt permanente: de regulă, trebuie să reveniţi la retuş la fiecare jumătate de an.

 

DE CE ŞI CUM SĂ ALEGI UN ANUMIT SPECIALIST?

Tot informaţi trebuie să fiţi şi când vă orientaţi către un anumit specialist, o decizie grea în contextul în care industria frumuseţii este într-o ascensiune fulminantă. Din păcate, din povestea ei au ajuns să facă parte şi doctori nepregătiţi. Un medic bun are experienţă, răbdare, tact şi este deschis formării continue.

MĂDĂLINA BRÎNDUŞESCU, fondator Beauty Art Aesthetics: „Deşi contează în ecuaţie şi gustul pacientului, decizia medicului este cea care primează. Un specialist trebuie să ştie cum să aleagă materialele, să ghideze modul în care decurge intervenţia, să aleagă tehnicile potrivite şi să nu uite să informeze pacientului despre îngrijirea ulterioară.”

Nu uitaţi să căutaţi recomandări şi review-uri despre clinica pe care o alegeţi, iar dacă simţiţi că există o presiune din partea medicului pentru a face o alegere cât mai rapidă, înseamnă că nu v-aţi orientat către specialistul potrivit.

 

CUM TREBUIE SĂ DECURGĂ UN CONSULT?

Este esenţial ca un medic să apeleze la consultaţia iniţială, pentru a cunoaşte mai bine pacientul şi dorinţele sale. Este prilejul perfect prin care îi puteţi comunica specialistului aşteptările voastre. El este, în schimb, dator să vă ofere sfaturile sale. În funcţie de celelalte trăsături ale chipului, vă poate ghida alegerile.

MĂDĂLINA BRÎNDUŞESCU, fondator Beauty Art Aesthetics: Un medic estetician este menit să pună în evidenţă frumuseţea naturală şi să vă elimine nesiguranţa legată de aspectul fizic. În general, în cadrul unui consult, un medic estetician face măsurătorile necesare şi îi oferă pacientului variantele potrivite care să ofere rezultate armonioase, în funcţie de nevoile sale, dar şi de particularităţile sale estetice.”

Nu ar trebui să vă mire dacă un medic refuză o anumită intervenţie estetică: pur şi simplu, uneori, specialistul nu reuşeşte să ajungă la un consens cu pacientul, care are aşteptări nerealiste de la intervenţia propriu-zisă. Specialiştii Beauty Art Aesthetics transmit că: Tratamentele au propriile limitări, iar excesul de zel doar înrăutăţeşte lucrurile, generând rezultate exagerate. Nu este mai puţin adevărat că un specialist are rolul de a ajuta pacientul să înţeleagă rezultatele procedurii.”

 

CE LEGĂTURĂ ESTE ÎNTRE TRATAMENTE ŞI ANOTIMP?

În alegerea intervenţiei dorite un cuvânt greu de spus îl are şi sezonul ales pentru efectuarea procedurii. Ştiaţi că există anumite tratamente estetice care nu se fac sub nicio formă vara, atunci când ne expunem la razele soarelui?

MĂDĂLINA BRÎNDUŞESCU, fondator Beauty Art Aesthetics: „Procedura potrivită la momentul potrivit. Doar ea poate garanta rezultate excepţionale. Tratamentele cu laser nu sunt recomandate vara, întrucât pot duce la hiperpigmentare. Nici peelingurile chimice nu sunt potrivite în sezonul cald, întrucât lasă pielea sensibilă în faţa expunerii la soare. Specialistul ar trebui să vă informeze despre particularităţile fiecărei intervenţii.”

În general, atunci când temperaturile exterioare ating cote mari, este de preferat să amânaţi intervenţiile. Oricum, este recomandat să evitaţi expunerea la soare, mai ales dacă aveţi vânătăi sau cicatrici.

 

EXISTĂ CONTRAINDICAŢII ALE INTERVENŢIEI ALESE?

Este absolut esenţial să cunoaşteţi iar dacă nu, să întrebaţi, care sunt contraindicaţiile cu care vine la pachet o intervenţie minim invazivă, precum şi riscurile pe care le implică.

MĂDĂLINA BRÎNDUŞESCU, fondator Beauty Art Aesthetics: Roşeaţa ori edemul sunt absolut fireşti după orice intervenţie injectabilă şi se remit de la sine în următoarele ore, mai ales dacă aplicaţi gheaţă ori folosiţi creme hidratante blânde. Totuşi, dacă simţiţi dureri accentuate în locul injectării ori modificări de culoare ale pielii, este indicat să vă adresaţi imediat medicului. Cu cât o complicaţie este depistată mai repede, cu atât putem aplica mai repede un tratament eficient. În ceea ce priveşte contraindicaţiile, nu se efectuează tratamente estetice femeilor însărcinate ori celor care alăptează şi nici celor care prezintă infecţii în zonele vizate de proceduri.”

Şi recomandările post intervenţie sunt personalizate şi trebuie oferite de medic, la clinică.

 

Pentru detalii legate de cele mai în vogă intervenţii ale momentului, specialiştii Beauty Art Aesthetics vă aşteaptă în vizită. Clinica manageriată de femeia de afaceri Mădălina Brînduşescu este multiplu premiată naţional şi european, graţie rezultatelor obţinute în domeniul frumuseţii.  Pe pagina de Instagram puteţi vedea câteva dintre aceste rezultate: @beautyartaesthetics, iar pe site-ul oficial găsiţi lista completă de servicii: https://beautyartaesthetics.ro/

 

 

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0