Viaţa este făcută din alegeri! Cât de greu este pasul de la o profesie oarecare la pasiunea vieţii

Viaţa este făcută din alegeri!  Cât de greu este pasul de la o profesie oarecare la pasiunea vieţii

De la profesie la pasiune… nu este deseori doar un pas! Din păcate, pentru mulţi job-ul şi cariera mult visată nu coincid, o arată şi cifrele. Doar 43 la sută dintre români sunt mulţumiţi de actualul loc de muncă, potrivit unui sondaj recent. Motivele sunt multe: salariu prea mic, program prea lung, mediu de lucru neprietenos. Sunt aspecte care, pe termen lung, pot avea consecinţe grave asupra noastră. Neajunsurile de la serviciu pot deveni problemele din viaţa de zi cu zi.

Terapeutul Carmen Barcan ne spune când este cazul să ne reorientăm şi cum putem face asta, mai ales că ştie din propria experienţă că nu este lucru uşor: „Totul a început în urmă cu 13 ani, atunci când am decis să îmi urmez inima, să fac ceea ce îmi place cel mai mult. Am renunţat la tot ce ţine de domeniul economic si am hotărât să fac oamenii fericiţi prin terapii de înfrumuseţare.”

O schimbare radicală, pe care a făcut-o pentru că şi-a urmat intuiţia şi a vrut să se reinventeze. Astăzi, Carmen Barcan a ajuns unul dintre cei mai iubiţi terapeuţi români, cu sute de pacienţi pe care a reuşit să îi transforme complet: fizic şi psihic, prin programe inedite, concepute chiar de ea.

„Atunci când suntem mulţumiţi cu noi şi sufletul nostru este împăcat. Împlinirea pe care o simţim este dirijată întotdeauna de o minte sănatoasă. Starea noastră conturează personalitatea, aşadar sufletul, mintea şi corpul trebuie să fie de aşa manieră încat să funcţioneze la unison întotdeauna. Acest unison înseamnă fericire.”

Ca să o şi obţinem este nevoie nu doar de perseverenţă, de pricepere şi de ore în şir de muncă asiduă, ci şi de curaj – ca să ne desprindem de ceva sigur şi să ne avântăm pe un drum nebătătorit. Acestea sunt şi motivele pentru care cei mai mulţi continuă să meargă la un job care poate nici măcar nu îi face fericiţi. Să întorci pagina şi să alergi spre un vis care este posibil să nu devină niciodată realitate este, cu adevărat, un risc asumat de puţini.

 

„Îmi plac provocarile întotdeauna. Să spun drept, le caut tot timpul. Așa reușesc să creez. Sunt deschisă la nou și îmi place tot ce este dificil deoarece mulțumirea sufletească este la un nivel mult prea înalt ca să poată fi exprimată în cuvinte.”

Aceasta este… priveliştea de cealaltă parte: satisfacţiile enorme vin atunci când îţi iei angajamente faţă de tine însuţi şi când reuşeşti să le şi împlineşti, crede Carmen Barcan. Tot ea ne spune că există anumite semnale care indică momentul unei schimbări în carieră: lipsa viziunii şi a echilibrului între viaţa de familie şi cea profesională, plafonarea, prea mult stres, motivaţie scăzută. Sunt aspecte care apar deseori din simplul fapt că nu reuşim să ne mai adaptăm mediului, nu pentru că nu am avea experienţă pentru locul de muncă respectiv.

O analiză profundă a motivelor pentru care simţim nevoia unei schimbări, dar şi o comparaţie între ce avem şi ce putem avea ne pot ajuta să facem alegerea corectă. De cele mai multe ori, pasiunea ne aduce, în timp, mai multă satisfacţie decât un job sigur din trecut.

 

De-a lungul vremii, Carmen Barcan a schimbat corpul, mintea şi viaţa tuturor pacienţilor care au ales-o pentru programele personalizate de slăbit, procedurile corporale, sesiunile de coaching, dar şi pentru poveştile inspiraţionale.

Recent, în cadrul Galei I Success Awards, care a avut loc în luna iulie 2021 la Cannes, Carmen Barcan a fost premiată pentru reuşitele ei cu trofeul „Cel mai bun program de slăbit şi cel mai bun concept de beauty”.

Pe Carmen Barcan o găsiţi şi pe reţelele de socializare!

  • Facebook: @Carmen Barcan
  • Instagram: @Carmen_Barcan.ro

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0