Valul schimbării pentru silueta de plajă: Abdominoplastia. Din secretele intervenției, cu medicul Alin Bortolini

Valul schimbării pentru silueta de plajă: Abdominoplastia. Din secretele intervenției, cu medicul Alin Bortolini

O transformare spectaculoasă a siluetei nu este întotdeauna doar rezultatul unor regimuri stricte ori al unor exerciţii fizice intense. Atunci când un stil de viaţă sănătos nu este suficient să arătăm fix aşa cum ne dorim, este timpul să apelăm la priceperea specialiştilor în frumuseţe!

Abdominoplastia se află în top zece al celor mai căutate intervenţii chirurgicale de la nivel mondial. An de an, peste o sută de mii de astfel de operaţii sunt efectuate doar peste Ocean. Femeile, dar şi bărbaţii care, indiferent de efortul depus, nu pot scăpa de excesul de grăsime şi de piele de la nivelul abdomenului găsesc în această intervenţie un colac de salvare pentru trup, dar şi pentru psihic! „Abdominoplastia schimbă vieţi, cu adevărat” crede şi medicul Alin Bortolini, specialist în chirurgie plastică şi estetică şi, totodată, fondatorul clinicii Be Perfect, aici unde doctorul efectuează cu regularitate intervenţia extrem de căutată la ora actuală şi în ţara noastră.

Pentru că tot am intrat în sezonul cald şi căutăm cu ardoare să arătăm cât mai bine, specialistul în frumuseţe ne dezvăluie câteva dintre cele mai importante aspecte pe care este musai să le cunoaştem, dacă vrem să facem acest pas crucial pentru felul în care ne percepem: ce presupune abdominoplastia, cu ce alte intervenţii poate fi combinată, care sunt efectele ei pe termen lung, dar şi cum decurge recuperarea puteţi descoperi dintr-un interviu exclusiv cu medicul Alin Bortolini, premiat la Gala I Success în primăvara lui 2022 pentru realizările remarcabile din domeniul esteticii!

 

Majoritatea ne dorim siluete de invidiat, mai ales că am ajuns în sezonul cald. Cum ajută abdominoplastia o persoană să își remodeleze corpul?

Abdominoplastia este operaţia chirurgicală la care se apelează, de regulă, când avem de-a face cu depozite de grăsime considerabile pe abdomen sau exces de piele în urma unor operaţii tip gastric-sleeve, sarcinilor multiple sau vârstei înaintate. Această operaţie va îmbunătăţi considerabil conturul corporal, va elimina grăsimea inestetică, va întineri muşchii abdominali, pielea va deveni netedă şi fermă, iar pacienţii vor experimenta un sentiment de bunăstare fizică, dar şi psihică.

 

 La BePerfect, conceptul de frumusețe integrată, puteți combina operația de abdominoplastie și cu alte intervenții de chirurgie estetică. Ce beneficii au acestea și de ce este nevoie și de ele?

În unele cazuri, abdominoplastia se poate combina şi cu operaţia de liposucţie pentru reducerea depozitelor de grăsime de la nivelul abdomenului superior şi al flancurilor. Când este posibil, recomand combinarea şi cu alte intervenţii de chirurgie plastică pentru a economisi timp, atât în operaţie, cât şi în recuperare. În acest fel, se evită riscurile de anestezie a doua operaţii separate şi,  bineînţeles, rezultatul este mult mai spectaculos!

 

Știm că majoritatea proaspetelor mămici au dificultăți în a reveni la formele de dinainte de naștere. Printre cele mai frecvente probleme sunt depozitele de grăsime de pe burtă și sânii care se lasă și nu mai au volum. Cum redă „mommy makeover” (procedura care presupune abdominoplastie și mastopexie cu implant) încrederea femeilor în sine?

Mommy Makeover, “operaţia mămicilor”, reprezintă o sumă de operaţii, sumă adaptată fiecărei femei, combinând liposucţia/abdominoplastia cu ridicarea/mărirea sânilor. Aceste operaţii, efectuate într-o singură intervenţie sau în cadrul mai multora, vor ajuta pacientele să revină la formele de dinainte de naștere: se vor bucura de sâni plini, ridicaţi, simetrici, dar şi de un abdomen plat, alături de înlăturarea multora din vergeturile inestetice. În acest fel, pacientele îşi vor recăpăta încrederea în feminitatea proprie.

 

Cu toate că nu este o intervenție grea, ce trebuie să facă o persoană după operația de abdominoplastie?

Recuperarea după abdominoplastie se face în aproximativ 4-6 săptămâni. Le recomand pacientelor odihnă, hidratare, mese uşoare în cantităţi mici şi regulate. De asemenea, este necesară purtarea unui anumit tip de corset timp de 6 săptămâni, iar efortul fizic va fi evitat complet în primele 2 luni, fiind apoi reluat progresiv. Controalele postoperatorii vor fi la început la 2-3 zile până la 2 săptămâni, ulterior la 3, 6, 12 luni.

 

Știm că această intervenție chirurgicală vine la pachet cu o serie de beneficii aduse vieții sociale. Mulți dintre cei care au apelat la această procedură se bucură de aprecieri din partea celorlalți, dar și de recăpătarea încrederii în sine. Care este feedback-ul pacienților?

Feedback-ul după operaţia de abdominoplastie este unul foarte bun, aspect care mă bucură în aceeaşi măsură! Sunt paciente care s-au luptat ani la rând cu kilogramele în plus, au renunţat la viaţa socială, la hobby-uri, şi-au ascuns trupul în haine largi, optând doar pentru culori închise. Transformarea fizică le-a ajutat să îşi îmbunătăţească imaginea de sine, să adopte un stil de viaţă sănătos, să facă mişcare, prin astfel de aspecte măsurându-se, de fapt, succesul unei intervenţii de acest tip.

 

 

Medicul Alin Bortolini a prezentat, în premieră pentru un canal de YouTube din România, cum decurge pas cu pas operaţia de abdominoplastie, pe https://www.youtube.com/c/BePerfectbyDrBortolini

Doctorul vă invită pe site-ul oficial al clinicii sale, Be Perfect, pentru a afla informaţii suplimentare legate de această intervenţie, dar şi pentru a descoperi alte operaţii care vă pot schimba viaţa:  https://beperfect.ro/.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0