Vaccin antigrpal, administrat nazal. Cât este de eficient

Vaccin antigrpal, administrat nazal. Cât este de eficient

Din acest an, copiii care vor fi imunizaţi antigripal ar putea scăpa de injecţie. Un vaccin la fel de sigur, însă care se administrează intranazal, va fi disponibil şi pe piaţa din România. Acesta se va găsi doar în farmacii şi va costa mai mult decât cel clasic.

Vaccinul este adresat copiilor cu vârste de peste 24 de luni şi este la fel de sigur ca cel injectabil, numai că este mai scump.  „Este vorba despre un vaccin cu virus viu atenuat şi este destinat copiilor cu vârste între 2 ani şi 18 ani. Acesta se foloseşte de foarte mult timp în Statele Unite ale Americii. Acum este disponibil şi pe piaţa din România, însă poate fi cumpărat doar din farmacii. Este puţin mai scump faţă de cel obişnuit dar are efectul scontat. Adică este eficient”, a explicat dr. Dumitra Ghirdovel, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie.

Cum se administrează vaccinul

Vaccinul se administrează sub formă de doză divizată în fiecare nară. După administrarea unei jumătăţi de doză într-o nară, administraţi cealaltă jumătate de doză în cealaltă nară, imediat sau la scurt timp după. Pacientul poate respira normal în timpul administrării vaccinului. Serul este disponibil sub formă de suspensie, în cantitate de 0,2 ml, într-un aplicator nazal de unică folosinţă, prevăzut cu un vârf aplicator, capac fără filet pentru protecţia vârfului aplicator (cauciuc sintetic), piston, dop al pistonului (cauciuc butilic) şi un dispozitiv de divizare a dozei.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0