Trucuri pentru un machiaj perfect după vârsta de 40 de ani

Trucuri pentru un machiaj perfect după vârsta de 40 de ani

Produsele de make-up încep să se așeze altfel pe un ten matur, de aceea este bine să aveți în vedere câteva artificii ca machiajul dumeavoastră să fie perfect și la vârsta de 40 de ani. Așadar, dacă urmați regulile de mai jos ale specialiștilor nu veți avea probleme.

Nu pudrați sub ochi pentru a nu accentua ridurile

Succesul unui machiaj frumos și luminos stă în primul rând în îngrijirea tenului. Pe un ten deshidratat, neexfoliat, cu un aspect tern și o textură aspră nu se pot face minuni doar aplicând machiaj. Așa că înainte să ajungeți la selectarea produselor de make-up, este necesar să vă ocupați puțin de starea pielii.

Deviza “Less is more” ar trebui bătută în piatră pe Arcul de Triumf și luminată corespunzător pentru vizibilitatea ei, atunci când vorbim de machiajul unei femei cu vârsta de 40 de ani și peste. O piele matură are alte nevoi în comparație cu pielea unei fete de 20 de ani. Are nevoie de luminozitate și uniformizare. Fie că vorbim de machiajul de zi sau cel de seară, acesta trebuie să estompeze ridurile și să emane prospețime.

Locul culorilor puternice este luat de cele naturale, iar texturile sidefate sunt înlocuite cu cele mate.

Aplicați o bază bună de machiaj care să conțină ingrediente antiaging / acid hialuronic.

Fondul de ten potrivit vârstei trebuie să conțină filtru solar SPF minim 25 și pigmenți care să reflecte lumina. O persoană matură are nevoie de un fond de ten fluid, hidratant, cu efect de lifting şi putere mare de acoperire, care să dea fermitate. Sunt specialiști care nu recomandă folosirea pudrei, dar și alții care consideră că ridurile nu vor ieși în evidență dacă folosiți o cantitate mică de pudra pulbere doar pe zonele care au tendința să lucească: frunte, nas, bărbie și aproape deloc sub ochi.

Dermatograful negru și fardul sidefat, eliminate din trusa de machiaj

Evitați și bronzul deoarece îmbătrânește. Alegeți luminozitatea și aplicați-o în colţul intern al ochilor, pe arcadă, arcul lui Cupidon (deasupra buzei superioare, în mijloc).

Nuanţele cu textura mată precum bej, roz pal, auriu, arămiu sunt câteva dintre nuanțele care se potrivesc de minune. Dermatograful negru și fardul sidefat nu mai au ce caută în trusa de machiaj. Primul înaspreste trăsăturile, iar al doilea scoate în evidență ridurile din această zona. Este bine să aveți în vedere și sprâncenele, cărora să le dați o formă.

Rimelul aplicat în zig-zag în două straturi de la baza genelor spre vârfuri este suficient. Folosiți mascara maro sau bleumarin închis pentru zi și mascara neagră pentru seară.

Rujurile cremoase, hidratante în nuanțe naturale sunt cele care avantajează femeia la această vârstă. Texturile lucioase sunt de evitat deoarece scot în evidență ridurile din jurul gurii.

Machiajul de zi poate fi transformat foarte ușor în unul de seară doar crescând puțin intensitatea lui ținând cont de cele spuse mai sus.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0