Totul despre rinoplastie

Totul despre rinoplastie

Trăsături frumoase, o structură osoasă perfectă și un nas cât mai mic – toate se află pe lista de dorințe a unei femei. Forma nasului poate să adauge un plus de frumusețe trăsăturilor dobândite la naștere, pe când unul considerat imperfect poate să devină sursa scăderii stimei de sine, ducând la depresii și chiar la gânduri negative greu de controlat. Nasul este elementul care iese în evidență atunci când cunoști pe cineva, chiar și o ușoară modificare estetică a acestuia poate îmbunătăți aspectul general. Considerată un moft, operația de rinoplastie este mai degrabă o salvare pentru cele care și-au pierdut stima de sine. Orice îmbunătățire înseamnă un pas înainte. Alteori operația de rinoplastie este necesară, ca urmare a unor accidente ori probleme de sănătate. Astfel pot fi corectate eventualele tulburări de respirație. Deviația de sept și hipertrofia cornetelor nazale, fiind cele mai frecvente cauze ale problemelor respiratorii.

Nasul întregește elementele feței, scoțând în evidență ce e mai frumos, mai delicat și mai fermecător la o persoană. Ochii sunt oglinda sufletului, însă dacă se continuă printr-o formă imperfectă a nasului, aceștia își pot pierde din strălucire. Rinoplastia presupune așadar o încadrare armonioasă a nasului alături de trăsăturile faciale individuale ale fiecărei persoane.

Scopul operației de rinoplastie constă în obținerea unui nas mic, fără cocoașă și cu un aspect cât mai natural, în armonie cu celelalte structuri faciale și mai ales, fără probleme respiratorii.

Ce trebuie făcut înainte de a apela la rinoplastie?

În cadrul consultației pentru operația de rinoplastie vei discuta cu medicul specialist despre tot ceea ce presupune intervenția, care sunt riscurile și limitările ei și cum această operație îți poate schimba viața. În plus, în timpul consultației vei beneficia de o simulare digitală și vei alege împreună cu medicul specialist noua ta înfățișare.

Atenție!

  • Operația de rinoplastie nu se efectuează în perioada ciclului menstrual;
  • În ziua operației este indicat să nu consumi alimente și lichide cu minim șase ore înainte de aceasta;
  • Este recomandat să vii fără machiaj în dimineața respectivă.

Dacă îți dorești să faci această schimbare, Dr. Alin Bogdan Bortolini, Medic Specialist Chirurgie Plastică și Estetică, fondator al clinicii Be Perfect, îți poate veni în ajutor. Este absolvent al Facultății de Medicină UMF „Carol Davila” București, iar perfecționarea lui în acest domeniu a avut loc în centre de prestigiu din București: Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Carol Davila și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reconstructivă și Arsuri.

,,Am ales să fiu medic chirurg plastician, datorită pasiunii mele pentru frumos!” declară acesta. „Cu ajutorul acestei intervenții populare se va corecta forma și dimensiunea nasului, se va reduce cocoașa și dacă este cazul se va îmbunătăți aspectul vârfului, prin ridicare și micșorare”, continuă Dr. Bortolini.

În cadrul galei „I Success – Bărbați de succes” 2020, Dr. Alin Bortolini a primit premiul pentru excelență în medicina estetică.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0