Aceasta reteta este incredibil de delicioasa. Sosul verde este asezat peste fripturile de somon roz prajite, pentru a crea un preparat perfect.
Aveti grija sa nu gatiti prea mult somonul, cand este facut, centrul ar trebui sa ramana umed si roz.
„Somonul cu sos verde picant a la Terra e Mare Ristorante este o retete minunata si rapida, se prepara foarte usor, fiind de asemenea un preparat elegant, perfect pentru a fi servit oaspetilor.” a declarat chef bucatar Terra e Mare Ristorante, Necoara Daniel.
Ingrediente:
- 4 bucati de somon (fileuri- 180 grame).
- 3 linguri ulei de masline
- 100 grame paine condimentata
- 1 mana de rucola
- 1 catel de usturoi mediu
- ulei de masline
- putin vin alb
- 1 lingura de mustar Dijon
- sare si piper
Mod de preparare:
Puneti somonul in tava, adaugati cele 3 linguri de ulei, presarati painea aromata si bagati la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie incalzit la 380 grade F. Preparatul sta la cuptor pana se coace dar ramane umed in interior (timpul de gatire depinde de grosimea bucatilor de somon). Pentru cei care prefera somonul la grill este si aceasta o varianta foarte buna.
Se aprepara ingredientele ramase intr-un mixer si se amesteca pana la omogenizare.
Asezati somonul pe farfurie si adaugati 2-3 linguri de sos verde picant.
Garnitura este la alegere.
Pofta buna!
Terra e Mare Ristorante
Calea Calarasilor, 78. Bucuresti.
Rezervari: ?0757 529 689
COMMENTS