Să ne antrenăm… psihicul să fie sănătos! Sfaturi de la Carmen Barcan

Să ne antrenăm… psihicul să fie sănătos!  Sfaturi de la Carmen Barcan

Dacă simțiți că veți claca de îndată ce vă loviți de termene limită, proiecte care parcă nu se mai termină sau examene solicitante, înseamnă că nu v-ați antrenat psihicul să facă față provocărilor de zi cu zi. Da, se poate face asta, cu disciplină și prin exerciții care ne pot crea o mentalitate de învingători. Folosită la capacitatea corectă, mintea poate fi un aliat extraordinar, ne spun specialiștii.

Carmen Barcan, terapeutul anului 2021, ne dezvăluie ce pași trebuie să urmăm ca să fim puternici psihic, dar și ce rol are alimentația în toată această ecuație: „Felul în care gândești determină felul în care acționezi. Ia un creion și o coală de hârtie. Banalul creion este cel mai bun instrument pentru concentrare pe care îl poți folosi. Cu un creion și o coală de hârtie, te poți concentra asupra unei probleme. Când vrei să te gândești la ceva, când vrei să înfăptuiești ceva, scrie, desenează, fă-ți scheme pe hârtie.”

 

UN GÂND BUN, UN PAS ÎNAINTE!

Așadar, începem înainte de toate cu gândirea pozitivă, un aspect pe care Carmen Barcan pune accent și în programele ei transformaționale unice:  „Fă afirmații pozitive! Reține, dacă cineva îți spune să nu mănânci dulciuri, mintea ta va auzi „mănâncă cât mai multe dulciuri”, iar asta chiar se poate întâmpla. În vreme ce: „vei deveni mai sănătoasă și frumoasă dacă reduci dulciurile”, te va ajuta să îți menții echilibrul.”

În esență, gândurile noastre au o putere imensă, o arată studiile efectuate în ani și ani. Optimismul ne oferă o stare generală de bine, ne poate ajuta să rămânem focusați pe obiectivele pe care ni le propunem, ne oferă mai multă încredere în propria persoană, pe scurt, ne dă premisele să fim fericiți. Esențial este însă nu doar să gândim într-o notă pozitivă, ci și să ne înconjurăm de oameni care gândesc similar cu noi. Doar dați timpului timp, ne spune Carmen Barcan: Ceea ce noi nu realizăm este faptul că aceste schimbări nu se fac peste noapte, ci treptat. (…) Orice lucru bun în viață se obține cu greutate și în timp și orice lucru pierdut se recapătă la fel de greu.”

 

ALIMENTAȚIA ȘI UN PSIHIC PUTERNIC FAC CASĂ BUNĂ ÎMPREUNĂ!

„Schimbarea radicală a modului nostru de viață impune efectuarea unor schimbări în modul nostru de alimentație? Răspunsurile mele sunt: “Da, da, da și iar da! Fă același lucru pe care îl faci deja bine și fă-l din nou și din nou!” – Carmen Barcan, terapeut

Un alt aspect esențial în antrenarea unui psihic puternic îl are așadar… alimentația. Care este legătură? Horomonul fericirii, adică cel care reglează starea noastră de spirit, provine, în mare parte din tractul gastrointestinal, adică din ceea ce mâncăm, arată studiile. Există multe alimente care stimulează secreția acestui hormon, numit serotonină. Carnea de curcan, semințele de in, somonul, heringii, bananele sau ouăle trebuie incluse în meniul nostru, pentru o bună sănătate, nu doar fizică, ci și psihică. Tot ele luptă și contra depresiei, spun specialiștii. Carmen Barcan mai vine cu o sugestie: „Leguminoasele sunt cele pe care vreau să le evidențiez în mod special, deoarece am constatat că sunt deseori lăsate deoparte. Ele sunt valoroase în principal pentru conținutul lor bogat în proteine și fibre, dar și pentru numeroasele vitamine și minerale. Ele conțin glucide complexe, benefice organismului și sunt foarte bogate în proteine: mazărea cca 20%, lintea 22%, năutul 23%, fasolea 23%, iar soia 25%.”

 

NU UITAȚI SĂ VĂ ÎNCURAJAȚI CÂT MAI DES!

Se spune că dacă tu nu crezi în reușita personală, nimeni altcineva nu o va face în locul tău. Nimic mai adevărat! Încrederea în noi înșine se educă, iar asta ne aduce mai aproape de îndeplinirea planurilor: „Poate că-ți spui: „Eu vreau! Dar, stai! De unde să încep?” Permite-mi să-ți răspund: Cu sinceritate, deschide-ți inima! Șșt…!!! Ascult-o ce spune: Am încredere în tine!”

Să învățăm din greșelile din trecut, să contabilizăm reușitele de până acum, să ne concentrăm asupra soluțiilor, nu a problemelor, sunt toate aspecte pe care trebuie să ne focusăm pentru a ne consolida încrederea în noi.

 

EVITAȚI SURMENAJUL!

Nu uitați să vă prioritizați sarcinile. Toate, în același timp, nu pot fi făcute, iar pentru asta este nevoie de disciplină, crede Carmen Barcan. Prea multe obiective de atins într-un timp prea scurt ne pot aduce multe probleme de sănătate, inclusiv burnout-ul sau epuizarea prin muncă, o afecțiune recunoscută oficial de Organizația Mondială a Sănătății drept boală.

„Trebuie să parcurgem 10% din drumul spre destinație în fiecare an. Nu putem parcurge câte 1% în primul, al doilea, al treilea și așa până-n al nouălea an, pentru a face 90% în al zecelea an. Nu vom reuși niciodată așa! Pentru acest lucru avem nevoie de reguli.” -Carmen Barcan, terapeut

 

Carmen Barcan, specialist în procesul de slăbire, remodelare corporală, tratamente faciale și în îmbunătățirea stării de bine a devenit terapeutul anului 2021. Pentru transformări complete – interioare şi exterioare, îmbină cu succes cunoştinţele obţinute în ani de studii, cu cele mai noi tehnologii. Şi vedetele s-au îndrăgostit de tratamentele ei! „Îți propun un exercițiu care funcționează sigur: închide ochii, inspiră adânc și lent de câteva ori ca să-ți relaxezi mintea și corpul! Inspiră și expiră! Bravo! Calm și constant. E foarte bine!”

În iulie 2021, Carmen Barcan a fost distinsă cu al doilea trofeu internațional, pentru „Cel mai bun program de slăbit și cel mai bun concept de beauty”, la cea de-a doua gală mondială I Success Awards, care a avut loc la Cannes!

O găsiţi pe reţelele de socializare!

Facebook: @Carmen Barcan

Instagram: @Carmen_Barcan.ro

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0