Restaurant Asiatic recomanda salata de urechi de lemn
Ciupercile urechi-de-lemn sunt ciuperci comestibile, folosite în special în bucătăria asiatică. În limba română, se folosește termenul urechi-de-lemn pentru 2 specii din familia Auriculariaceae,destul de asemănătoare între ele.
Acestea au în comun textura elastică, aproape cauciucată, și transparența. Nu au un gust puternic, dar împrumută gustul celorlalte ingrediente și oferă o textură crocantă mâncărurilor.
Aceste ciuperci cresc pe trunchiul copacilor foarte bătrâni, în buchete, ele fiind primele ciuperci cultivate. Pe langa utilitatea lor culinara prezinta si numeroase proprietati medicinale. Sunt bogate în calciu, fier, potasiu, zinc, și se crede că ajută la scăderea colesterolului din sânge, reduce riscul de infarct, contribuie la vindecarea răcelilor și durerilor în gât.
Asiaticii au o experiență de mii de ani în a asorta arome, a îmbina ingrediente, a stimula gusturi. Dincolo de a fi apetisante, toate combinațiile din mâncărurile chinezești au și rostul de a aduce armonie în trup, suflet, minte. Cel puțin, nu ne costă nimic să credem asta când le savurăm.
Situat aproape de centrul Bucurestiului, pe Calea Vitan nr: 11, Restaurantul Asiatic, va asteapta cu preparate autentice: aperitive, preparate cu carne, preparate cu legume, fructe de mare, peste, sushi cu topping-uri, umpluturi si condimente diverse, deserturi.
Program meniu “All you can eat”
Luni-Vineri:11.00-15.00 la 29.00 Ron
Luni-Vineri:17.00-23.00 la 48.00 Ron
Sambata-Duminica: 11.00-23.00 la 48.00 Ron
COMMENTS