Meniu special de Revelion.
Iata ce retete festive absolut fabuloase le poti prepara celor dragi:
Oua umplute cu iaurt si legume
Timp de pregatire : 30 minute
Ingrediente:
8 oua
100 ml iaurt de 0,1 grasime
1 lingura mustar
1 ardei gras rosu taiat cubulete
2 linguri branza de vaci slaba in grasime
Sare, piper, curry
Pentru sos:
300 ml iaurt slab
1/3 chimen tocat
1 dovlecel dat prin razatoare
Arpagic pentru ornament
Mod de preparare:
Fierbem ouale intr-un vas cu apa cu sare , aproximativ 20-25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari. Le cojim dupa ce se racesc si le taiem pe lungime.
Intr-un castron punem galbenusul de ou, mustarul, branza de vaci, iaurtul si condimentele si mixam pe prima treapta a mixerului, astfel vom avea o textura mai cremoasa. Apoi umplem jumatatile cu aceasta pasta.
Intr-un bol vom amesteca chimenul maruntit cu dovlecelul dat pe razatoare si asezonam cu sare. In caz ca lasa prea multa apa, le vom scurge. Dupa care adaugam iaurtul si amestecam.
Asezam ouale umplute pe un platou si tornam sosul langa. Ornam cu arpagic sau ceapa verde
Ingrediente:
800 g file de salau
2 buc radacina de telina
1 legatura de marar proaspat
300 ml iaurt slab
1 lingurita ulei de masline
Sare, piper
Mod de preparare:
Fierbem cuburile de telina in apa cu sare dupa care le strecoram bine de tot.
Punem fileurile de peste intr-o tigaie cu foarte putin ulei si prajim ambele parti (2 minute pe ambele parti) si dam la o parte. In aceeasi tigaie punem cuburile de telina si le rumenim putin. Presaram cu marar si adaugam iaurtul.
Ingrediente:
200 g piept de curcan
1 portocala
Cuisoare, nucsoara
1 lingura ulei de masline
Sare, piper
Mod de preparare:
Feliile de carne asezonam cu sare, piper si ulei de masline. Asezam intr-un vas de iena. Portocala taiem in doua, o jumatate taiem cubulete si punem peste carne, iar jumatatea cealalata vom stoarce. Stropim carnea cu sucul de portocale si asezonam cu nucsoara si cuisoare. Acoperim cu o alufolie si punem a cuptor pentru 40 minute, pana se va rumeni frumos.
Pui la punga cu cartofi dulci si ceapa
Timp de pregatire : 50 minute
Ingrediente:
800 g cartofi dulci taiat felii (2 bucati medii/ persoana)
3 cepe rosii
600 g piept de pui taiat fasii
1 lingura ulei de masline
Oregano proaspat
Sare, chili
Mod de preparare:
Amestecam ingredinetele curatate si taiate in prealabil si asezonam cu sare, chili si ulei si le punem in punga de copt.
Introducem in cuptor pentru 25-35 de minute.
Tiramisu cu zmeura in stil Toman
Ingrediente:
1 pliculet desert de ciocolata Toman
1 pliculet desert de vanilie Toman
1 pachet de biscuiti cu portocale Toman
1 mana de zmeura
Mod de preparare:
Se sfarama biscuitii si se pun intr-un pahar. Deasupra se pune un strat de zmeura, un strat de desert de ciocolata Toman si un strat de desert de vanilie Toman. Se lasa la frigider peste noapte.
Se decoreaza cu zmeura proaspata.
Brownie de ciocolata cu inghetata
Timp de pregatire: 60 min
Ingrediente:
400 g faina de secara
Un varf de cutit de stevie
250 g ciocolata topita Toman (chocolate with crisp)
120 g praf de cacao
3 linguri ulei de masline
5 oua
250 ml iaurt de 0,1 grasime
2 linguri fulgi de ovaz
Scortisoara, nucsoara
1 lingurita praf de copt
4 cupe de inghetata fara zahar
Mod de preparare:
Amestecam ouale cu iaurtul si ciocolata topita. Adaugam praful de cacao, praful de copt si faina. Punem intr-o forma de copt si punem la cuptor la 140 grade C timp de 30 de minute.
Vom felia dupa ce se raceste.
Servim cu inghetata fara zahar
Pofta mare!
COMMENTS