Manichiura French nu se demodează! Cum o realizăm, pas cu pas

Manichiura French nu se demodează! Cum o realizăm, pas cu pas

Cu o istorie de zeci de ani, French-ul a rămas regina manichiurilor! Şi în 2022 este la modă, femeile de pretutindeni continuând să o poarte cu mândrie, atunci când vor să apeleze la un stil clasic. Deşi astăzi poate lua orice formă şi culoare, în funcţie de preferinţe sau de tendinţe, să ştiţi că manichiura French originală se realizează într-un singur mod! Am aflat sfaturi extrem de utile pentru realizarea French-ului perfect de la campioana europeană pe domeniu, Luminiţa Ionel, trainerul cu peste 20mii de absolvente!

 

MANICHIURĂ FRANŢUZEASCĂ SAU MANICHIURĂ FRENCH.

CARE ESTE DIFERENŢA?

Cu o istorie care îi începe undeva în anii ‘70 în Statele Unite ale Americii, şi nicidecum în Franţa, aşa cum îi sugerează numele, manichiura French a fost creată din dorinţa de a se potrivi tuturor, indiferent de ţinutele purtate şi de momentul din zi. Declaraţie supremă de feminitate, acest tip de manichiură extrem de simplă, dar de efect este astăzi încă în tendinţe, mai ales că există nenumărate metode de a face unghiile să arate modern şi inedit! De altfel, impresia generală despre cele care poartă acest stil de manichiură este aceea de grijă şi de atenţie pentru detalii.

Ştiaţi însă că manichiura French nu este tot una cu manichiura franţuzească, aşa cum se crede în mod eronat?

Luminiţa Ionel, international nail master: „Există o legătură, însă cele două nu sunt nicidecum sinonime! Manichiura franţuzească se făcea cu mai bine de două decenii în urmă. Practic, femeile îşi dădeau cu creion alb sub unghie. French-ul s-a dezvoltat din manichiura franţuzească realizată atunci! Dacă vreţi, French-ul este varianta evoluată a manichiurii franţuzeşti.”

 

FRENCH-UL ORIGINAL ÎNSEAMNĂ STRICT O COMBINAŢIE ÎNTRE NUDE ŞI ALB

Dacă vreţi să rămâneţi în tiparul clasic, trebuie să ştiţi că manichiura French originală înseamnă o singură combinaţie de culori.

Luminiţa Ionel, international nail master: „French-ul nu poate avea o altă culoare decât alb la vârf. Atunci când alegem culori precum roşu, albastru, portocaliu sau roz nu mai discutăm despre French-ul consacrat, sunt doar versiuni apărute recent, care vor să reinventeze un stil clasic. Tot în French-ul clasic, culoarea de pe restul unghiei trebuie să fie cât mai naturală. Nu ne putem îndrepta spre alb lăptos, de pildă. Este nevoie de un nude special, care să fie ales în funcţie de tonul pielii clientei.

Preocupată de micile detalii care fac diferenţa, Luminiţa Ionel, creatoare a propriului brand de produse destinate manichiurii perfecte, Li Nails Boutique, a dorit să ne uşureze munca, aşa că a creat o nuanţă unică de nude pentru manichiura French, menită să se potrivească tuturor femeilor, indiferent de tonul pielii.

 

SFATURI PENTRU O MANICHIURĂ FRENCH REUŞITĂ

Odată stabilite nuanţele folosite, este timpul să trecem la realizarea manichiurii propriu-zise. Este un stil extrem de migălos, care consumă timp, şi asta pentru că este o manichiură care conţine… foarte multă matematică. Pentru Luminiţa Ionel, French-ul reprezintă o poveste cu un mesaj aparte, pe care astăzi îl transmite prin cursuri tuturor celor care vor să afle câtă minuţiozitate se ascunde în spatele French-ului perfect.

Luminiţa Ionel, international nail master: „Există reguli foarte bine stabilite, de la care nu ne putem abate atunci când vorbim despre French. Nu este vorba neapărat despre trucuri, ci, mai mult, despre o geometrie aparte de care trebuie să ţinem cont. Primul pas este că cunoaştem foarte bine formele de unghii, ca să facem un French fără cusur. Balerina, stiletto, migdală, oval, pătrat, squoval, toate sunt forme pe care un specialist trebuie să le stăpânească.”

De altfel, experta în manichiură este recunoscută pentru că reuşeşte să abordeze French-ul pe toate formele şi pe toate lungimile unghiilor. Un sfat de preţ în realizarea acestui stil dacă nu aveţi vreme să ajungeţi la salon: evitaţi crearea unei linii prea groase cu ojă albă pe vârful unghiei, căci nu face altceva decât să taie din lungime şi să confere degetelor un aspect nenatural, inestetic, tot ceea ce nu reprezintă, de fapt, manichiura French.

De asemenea, pentru ca vârfurile albe să fie egale este esenţial ca unghiile să aibă aceeaşi tăietură şi lungime. O margine bine conturată cu ajutorul unei pile este un alt aspect esenţial pentru un French fără cusur.

Lacul alb poate fi aplicat în două straturi fine, pentru intensitate. O pensulă cu vârf subţire este ideală în acest sens. Dacă însă nu aveţi destulă îndemânare, puteţi apela la un truc: benzile adezive pentru manichiura French sunt salvatoare în acest sens. La final, un strat protector poate ajuta manichiura să dureze mai mult, dar şi să aibă un plus de luciu!

 

 

Luminiţa Ionel a conceput cursul destinat French-ului perfect din dorinţa de a le ajuta pe femei să realizeze mai uşor acest tip de manichiură extrem de populară. Printre cele mai importante aspecte pe care le abordează se numără proporţiile corecte al French-ului ideal, linia de smile ideală a French-ului, French-ul pictat în toate modurile lui sau French-ul de interior.

Pentru un plus de inspiraţie atunci când vine vorba despre manichiura French, vă invităm pe pagina oficială de Instagram a Luminiţei Ionel:  https://z-p42.www.instagram.com/luminita.ionel/?hl=ro

 

 

 

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0