Ioana Ginghină: „Meseria de actriță e ca un drog”

Ioana Ginghină: „Meseria de actriță e ca un drog”

Ioana Ginghină (41 de ani) a descoperit teatrul pe când era o adolescentă și s-a îndrăgostit iremediabil de scenă. După ce a absolvit Academia de Arte Luceafărul, actrița a dat Licența la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale în anul 2000. A început cu spectacolele Teatrului Națioanal: „Boabe de Rouă pe Frunză de Lotus în Bătaia Lunii, „Ondine” și „Generația de sacrificiu”.

oana Ginghină a descoperit teatrul la 15 ani

Ioana Ginghină a descoperit teatrul la 15 ani

În urma unui concurs, Ioana a ajuns să fie angajată cu carte de munca la Teatrul pentru copii „Ion Creanga „din București , unde a jucat în piesele  „Motanul Încălțat”, „Inimă Rece”, „Pinocchio” sau „Hainele cele noi ale Regelui”. A devenit cunoscută după ce a apărut în mai multe telenovele. În prezent, actrița are propria ei școală de actorie, „MiniArt Show” fiind proiectul pe care l-a dezvoltat în ultimii ani. Este căsătorită cu actorul Alexandru Papadopol. Cei doi au o fetiță, Ruxandra, care le calcă pe urme părinților ei celebri. Lucruri mai puțin știute despre Ioana am aflat chiar de la ea, în interviul oferit în exclusivitate Celebritatea.ro.

 • Cine a fost marele tău mentor?

Păi, în primul rând, cel care mi-a dat microbul actoriei a fost Maestrul Constantin Chiriac. Eram la Sibiu și am intrat în trupa lui de teatru pentru amatori, cred că aveam 15-16 ani și așa am descoperit teatrul. Pe atunci marele Festival Internațional de Teatru de la Sibiu era la primele ediții. Pe una dintre ele am și prezentat-o și în cadrul acestui festival descopeream o grămadă de actori de toate națiile și vârstele. Mi se părea fantastică această meserie și încă o ador. Chiar nu mă văd făcând altceva decât în acest domeniu, nici acum, după atâta timp.

 • Ești mulțumită cu ceea ce ai?

Da, sunt foarte mulțumită! Mă simt împlinită din multe puncte de vedere, dar încă mai am multe de spus. (zâmbește)

 • De la 1 la 10 cât de ciudată eșți?

Cred că mă încadrez la 9. Ruxi îmi spune mereu “Am cea mai nebună mamă” .

 • La ce vârstă ai avut un job plătit?

Cred că după ce am ajuns la Bucureșți. Eram deja studentă și îmi câștigăm câțiva bănuți fiind promoter-iță. Deci la 19 ani.

Ioana și fiica ei Ruxandra se înțeleg perfect

Ioana și fiica ei Ruxandra se înțeleg perfect

 • Care este puterea ta sau totemul tău?

Hmmm… cred că ambiția de a obține ceea ce vreau. Renunț foarte greu atunci când îmi pun ceva în minte, de fapt, nu renunț!!!

 • Dacă media de viața ar fi de doar 30 de ani, ți-ai trăi viața altfel?

Da, cred că aș fi făcut copilul mai repede. Să fiu mamă s-a dovedit a fi un rol mănușă pentru mine. Îmi place foarte mult jobul de mamă.

 • Ce ai fi dispusă să faci pentru a salva lumea?

Aici e o discuție lungă, căci văd în jur cum lumea se degradează pe zi ce trece. Mi se pare că nu mai există compasiune, empatie, toleranță, emoții care sunt pe cale de dispariție. Pentru 2 minute în plus, oamenii sunt dispuși să se omoare, la propriu, în trafic, iar iubirea, familia, timpul cu cei dragi sunt pe ultimul loc. Deci ca să salvez lumea aș fi dispusă să iubesc și  să-i accept pe cei din jur așa cum sunt.

 • Care a fost cea mai hot petrecere la care ai fost?

Păi, nu mai știu. A trecut cred, prea mult timp. Dar să știi că încă merg cu prietenele să ne distrăm, mai ales când găsim petreceri cu tematica anilor ’90. Ultima dată a fost acum 2 luni, cred.

Ioana Ginghină a pozat în Playboy în 2005

 • Ce vârstă ți-ai da, dacă nu ai ști câți ani ai?

Păi cred că un 35, la cum arăt, dar după ce m-aș cunoaște mai bine, aș zice 15. (râde)

 • Ce te motivează să te ridici din pat dimineața?

Încă o zi frumoasă din viața mea. Nu sunt toate roz în viața mea, dar sunt mega interesante și le trăiesc la maximum.

 • Dacă ai juca într-un film, ce rol ai interpreta?

Mi-ar plăcea mult să joc într-un musical. Este visul meu numărul 1 în acest moment. Rolul nu cred că mai contează, Musical să fie.

 • Ce situație te-ar deprima cel mai tare?

Nu o spun pe cea de pe primul loc, pentru că mă sperie să o gândesc, însă cred că pe locul doi ar fi să nu mai pot să-mi fac meseria de actrița. Îmi place prea mult, e ca un drog pentru mine.

Ioana Ginghină își face zilele roz și trăiește din plin

Ioana Ginghină își face zilele roz și trăiește din plin

 • Spune-mi trei ipostaze îndrăznețe în care ai apărut?

 Pe locul 3 ar fi faptul că acum câțiva ani am cântat și dansat în cadrul emisiunii “De trei ori femeie” un momențel din celebrul musical “Chicago”. Pe locul 2 ar fi participarea mea la emisiunea “Dansez pentru ține” de la Pro Tv. Iar pe locul 1 apariția mea în Playboy din 2005.

 • Pentru ce greșeală ai cea mai mare toleranță?

Depinde foarte mult de cât de rău a vrut, persoană în cauza, să-mi facă. Sunt greșeli care nu sunt făcute ca să-ți facă neapărat rău, ci sunt scăpări personale. Dar dacă consider că s-a vrut să mi se facă rău cu premeditare, atunci nu prea mi-e ușor să uit.

 • Ce i-ai spune lui Dumnezeu dacă l-ai întâlni?

Am o relație apropiată cu Dumnezeu și îi cam spun de două ori pe zi ceea ce îmi doresc, dar dacă l-aș întâlni cred că m-aș rezumă doar la “Mulțumesc”. Chiar simt că mă iubește !

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0