Interviu Celebritatea cu Simona Musca

Interviu Celebritatea cu Simona Musca

Cu 10 ani de business in spate, autoarea cartii „Conjugat la feminin”, Simona Musca, este un exemplu de femeie moderna.

La 16 ani si-a inceput cariera de antreprenor atunci cand si-a infiintat propria agentie de modele – Fashion Model Agency. Activa deja in domeniu de 4 ani si a vrut sa fie independenta, asa ca s-a gandit sa-si puna pe picioare propria afacere. In 2007 a infiintat si coordonat revista nationala pentru femei “Miruna”.

Astfel, si-a descoperit inca o pasiune: televiziunea.

A fost producator si realizator al emisiunii “Tendinte”, o emisiune de fashion dedicata tinerilor. In 2011 a deschis Senior Center, un centru pentru batrani care asigura nu doar ingrijiri medicale, ci si asistenta psihologica.

In interviu de azi vom afla care este secretul succesului din spatele tuturor proiectelor coordonate de ea! Cum reuseste sa gaseasca un echilibru intre domeniul antreprenoriatului si aspiratiile creative si artistice? Reusita ar putea insemna munca, ambitie, viziune si stabilirea corecta a prioritatilor in business si in viata personala.

1) Ce cale de religie urmezi în căutarea perfecțiunii?

Am renuntat in urma cu ceva vreme sa mai caut perfectiunea. Obosisem si adunasem frustrari. M-am oprit la timp sper, iar acum caut doar conjuncturi potrivite si oameni adaptabili mie.

 

2) Cine a fost marele tău mentor?

Para mai ieri il sarbatoream la implinirea a opt decenii de viata. Parca mai ieri, ma aflam impreuna cu el, la sediul mereu primitor al fundatiei ”Pacala”, croind planuri pentru viitorul numar al publicatiei –unicat „Harababura”… in care am avut ocazia sa public cateva articole. Pana mai ieri ma critica pentru fiecare film regizat pentru examene si imi spunea mereu ca are alte asteptari de la mine…facea asta doar pentru ca ma vedea mereu „cap de afis”…a crezut in talentul meu din prima clipa in care m-a cunoscut si pana in ultima clipa in care m-a revazut! In ziua de 24.09.2013, in jurul orei 09.00 a.m. primesc un sms scurt si sec: „A murit Saizescu”… urat ceas a fost acela! Plecand dureros de repede, dintre noi, regizorul Geo Saizescu mi-a lipsit foarte mult. Ca OM de o rara alcatuire sufleteasca si, in egala masura, ca OM de ARTA, creator de un rar har, cum nu se naste in fiecare zi.


Singul lucru pe care Geo Saizescu si l-a dorit pentru mine cu ardoare si pe care s-a straduit, cu har si cu buna credinta a fost acela sa urmez cursurile facultatii de actorie. O spunea, el insusi, mereu:

Da la actorie! Acolo este locul tau! Fara acceptarea publicului, noi suntem inutili! Trebuie sa stralucesti pe scena, nu in spatele ei!


Ii promit ca nu il voi dezamagi! Nici de aceasta data! In amintirea sa….aplauze!

 

3) Ai simțit vreodată o unda de invidie?

Am simtit de mai multe ori, mai multe unde! Insa este jenant. Pentru mine si pentru cei ce nutresc astfel de porniri si de ganduri fata de semeni.

 

4) Ești multumita cu ceea ce ai?

Cred ca femeile, prin ADN-ul lor sunt vesnic nemultumite. Deci nu as fi putut sa fiu altfel. Si imi place cateodata aceasta „stare” de numultumire. De ce? Pentru ca doar asa imi pot creea noi idealuri si pot concepe si dezvolta noi drumuri pentru mine si pentru cariera mea. Traiesc intr-o vesnica stare de autodepasire si de autodemonstratie ca POT ORICE, din ce in ce mai mult si mai bine!

 

5)Ce ai fi vrut sa devii,dar nu ai putut?

Dansator-coregraf. Si nu eram departe. Insa o nota sub 10 la materia mea „favorita” ( matematica ), i-a facut pe parintii mei sa ma retraga de la cursurile de dans pe care le urmam de cativa ani buni.

 

6)De la 1 la 10 cât de ciudat/a ești?

Voi lua ca barometru ca nota 1 reprezinta „deloc ciudata”, iar nota 10 „extrem de ciudata”. Si cred ca ciudatenia este parte din stilul meu cotidian, din profesia mea si cumva indicatorul penduleaza intre 8 si 10, astfel incat, rezulta o medie de 9.

 

7) Cum te-ai descrie intr-un cuvânt?

Conjugata.

 

8) La ce vârstă ai avut un job plătit?

Undeva in intervalul 12-13 ani cand incepusem sa castig primii bani din industria modei si nu au fost doar colaborari periodice, ci moda a devenit primul job serios pentru ca la acea vreme acesta domeniu se traducea prin disciplina, seriozitate, zile in sir in cadrul repetitiilor, comunicare, punctualitate si mult respect fata de munca depusa si de asemenea fata de persoanele cu care intram in contact.

 

9) Dacă media de viața ar fi de doar 30 de ani, ti-ai trai viața altfel?

Clar DA! Iar acum sunt pusa in postura in care sa-mi si imaginez cum! As alege sa fiu Angajat nu Angajator! As locui in chirie intr-o casuta mica! As petrece weekendurile alaturi de familie si de prieteni! As calaturi la fiecare doua luni!

 

10) Dacă ar fi sa oferi un singur sfat unui prieten despre viața,  care ar fi acela?

I-as spune ca cel mai bun sfat este sa nu dai sfaturi!

 

11) Care e lucrul pe care l-ai dorit întotdeauna sa-l faci și nu l-ai făcut?

Mi-am dorit de multe ori sa-mi pot cere iertare fata de cei pe care poate i-am suparat sau dezamgait. Cu unii nu am reusit. Fie ca legaturile s-au rupt definitv, fie nu am avut puterea sa creez contextul potrivit.

 

12) Ce faci când te confrunți cu o problema și ai prea multe idei în cap?

Fie actionez asupra primului impuls ( uneori s-a demonstrat a fi alegerea favorabila, alteori poate ar fi fost mai bine sa ma mai gandesc si sa analizez un pic mai mult ), fie solicit opinii celor din jurul meu ( gandindu-ma ca poate din exterior problema respectiva este tratata obiectiv si are mai multe sanse sa i se gaseasca o „rezolvare” rapida si optima, insa, putine au fost datile cand altii au reusit sa-mi „rezolve” o problema sau sa-mi ofere o solutie spre rezolvarea acesteia ).

13) Cum definești barbatul ideal?

Barbatul ideal mie, potrivit mie si nevoilor mele are o definitie lunga, atat de lunga incat ar „manca” paginile unei carti intregi. Carte deja inceputa.

 

14) Cum definești femeia ideala?

Femeia ideala este compatibila cu Barbatul ideal. Sau poate ca nu, poate ca este nevoie doar de un singur partener Ideal, iar celalalt sa ii ofere sustinerea idealului permanent. Femeia „mea” ideala este conjugata la feminin si este suma tuturor personalitatilor femeii care se regasesc in ea.

 

15) Care a fost cea mai îndrăzneață discuție cu o femeie/barbat?

Imi este imposibil sa pot nominaliza o sigura discutie indrazneata cu o femeie si o singura discutie indrazneata cu un barbat. Avand acces la inima atator persoane care activeaza in diverse domenii, am beneficiul de a purta discutii mereu interesante, indraznete si provocatoare cu toti cei cu care intru in contact. Ma feresc de conversatiile banale si fara viziune.

 

16)  Ce ai fi dispusa sa faci pentru a salva lumea?

Cred ca aproape orice si oricand.

 

17) Care a fost cea mai hot petrecere la care ai fost?

Nu sunt deloc „mondena” si nici fana a petrecerilor lungi, hot, cu mult alcool si muzica tare. Cred ca am participat pana acum la maxim 20 de petreceri cu tot cu aniversari. Nu imi permit sa pierd noptile in cluburi.

18) Ce vârstă ti-ai da , dacă nu ai știi câți ani ai?

22 ani

 

19) Ce e mai rău să eșuezi sau sa nu incerci?

Depinde de curajul cu care te-ai nascut sau pe care l-ai dobandit odata cu experientele traite. Din punctul meu de vedere incerc orice activitate in care ma regasesc total, iar daca esuez nu privesc acest fapt ca pe o dezamgire, ci ca pe o experietna din care am avut ocazia sa invat. Fara invatarurile capatate din esecuri nu cred ca te poti bucura de reusite.

 

20) Care este lucrul pe care ai vrea cel mai mult sa-l schimbi la tine?

Mi-ar placea sa ma mai multa rabdare. Rabdare sa ascult. Rabdare s ainvat. Rabdare sa primesc. Rabdare sa ofer. Mi-ar placea sa nu mai traiesc atat de mult viata la viteza maxima. Mi-ar placea ca rabdarea si turatiile ridicate sa gaseasca un echilibru intre ele.

 

21) Ce ai schimba din trecutul tău?

Daca as schimba sau modifica macar un pic din trecut, fie chiar si o singura secunda, acum, povestea mea ar fi fost o alta. Mai buna sua mai putin buna, insa cu totul alta.

 

22) Ce a fost frumos și ai pierdut în viață?

Copilaria. Copilaria petrecuta alaturi de vecinii de la bloc, jucandu-ne acele jocuri din „spatele blocului”, uitate sau chiar necunoscute de multi altii. Copilaria de pe bancile scolii alaturi de colegii si dacalii mei. Copilaria din timpul vacantelor de vara petrecute la bunicii mei, in Iasi. Copilaria petrecuta alaturi de parintii mei pe „litoralul Marii Negre” sau la munte.  Copilaria cu „Flori, fete si baieti”.

 

23) Ce ti-ai dori sa se repete în viața?

Nu stiu daca mi-ar placea neaparat sa se repede ceva anume, insa ar fi interesant sa pot sa privesc de undeva de pe un norisor intreaga mea viata, de la momentul zero pana in prezent. Stiu ca as privi un film de lung metraj, o poveste cu de toate, cu comedie, cu drama, cu SF, foarte interesant si palpitant.   

 

24) Dacă te-ai putea sa te întorci în timp, pe vremea când erai copil , ce sfat ti-ai da?

As termina mai intai toate jocurile si nazdravaniile si abia apoi m-as apuca de teme, lectii, studiu intens si lecturi suplimentare programei scolare, nu invers!

25) Dacă ai scrie un citat despre tine, care ar fi acela?

Azi sunt cine vreau sa fiu azi, maine voi fi concluzia a ceea ce am ales sa fiu ieri.

 

26) Ai o poveste despre provocări vis a vis de succes? Care sunt acelea?

In business, ca si in viata, trebuie să spui „da!” oportunitatilor care apar. Eu am privit fiecare decizie ca pe o usa care mi-a deschis oportunitati de a cunoaste oameni descretiti, de a descoperi idei noi, clienti sau strategii de business relevante pentru visul meu. Subscriu cliseului de “a iesi din zona de confort”, dar doar pentru a-i sublinia importanta. Telefoane, emailuri, invitatii – am incercat sa raspund afirmativ cat mai multor provocari pentru a culege experiente, oameni si pentru a-mi largi aria de cunoastere.

Nici nu stiti cate minuni se pot ascunde intr-un singur “DA”!

 

27) Ce te motivează sa te ridici din pat dimineața?

Dorinta nebuna de cautare a noi si noi experiente, de intalnire si descoperire a unor persoane noi in destinul meu. Si mai ales ideea de a-mi demonstra in fiecare dimineata si zi ca totul este posibil.

 

27) Dacă ai juca într-un film, ce rol ai interpreta?

Fiind actor, mi-ar placea sa cred ca as putea interpreta aproape orice rol. Insa ma simt mai departe de roluri precum: femeie de moravuri usoare, femeie din mediul rural, femeie fara opinii.

 

28) Cum ai defini o femeie urâtă?

Totul tine de atitudine! Daca o femeie sau chiar si un barbat au o atitudine urata, pentru mine, aceea persoana devine o persoana urata.

 

29) Unde va duce tendința modei în anii care vin?

Din punctul meu de vedere, stilul face moda! Stilul inseamna incredere in sine, atitudine si piese vestimentare care te reprezinta, altfel, risti sa treci neobservata si sa nu ai o aparitie memorabila asa cum ti-ai dorit. Iar moda, este ceea ce ti se potriveste, daca ne referim la articolele vestimentare, nu ceea de dicteaza „piata” pentru ca atat un taior Chanel, cat si o pereche de jeansi rupti intra in marea categorie a modei.

 

30) Ce ai scoate în evidenta dacă ai fii la un eveniment important?

Iar ajungem la atitudine si la respectul de sine. La orice eveniment as participa, nu as alege vreo tinuta vestimentara vulgara, de prost gust, ci as opta poate pentru ceva simplu, ceva sa-mi puna in evidenta trasaturile fizice si sa imi completeze corect atitudinea.

 

31) Ce înseamnă pentru tine a fi feminină?

Femeia care a reusit sa schimbe perceptia despre moda si care a introdus perlele, rochia clasica neagra si pantalonii pentru femei, cea care a revolutionat conceptul de libertate, de eleganta si de feminitate – Gabrielle Chanel. O femeie de la care as putea invata orice, de la disciplina pana la strategia gasirii de solutii in ton cu problema confruntata. Astfel pentru mine, definitia feminitatii conjugata la feminin este Coco Chanel.


32) Ce situație te-ar deprima cel mai tare?

Ma deprima si chiar ma demonteaza violenta umana fata de animale. Este un subiect sensibil pentru mine, drept pentru care prefer sa nu intru in amanunte si sa nu il dezvolt.

 

33) Ce muzica asculți în timpul liber?

Ascult muzica aproape mereu, nu doar in timpul liber. Si ascult orice, insa imi asortez de fiecare data muzica la starea de spirit.

 

34) Care sunt scopurile pe care le-ai stabilit în cariera ta?

Oameni! Oameni! Oameni! Totul se face cu si prin oameni. Pana si businessurile! Nu cu tabele, nu cu liste, nu cu planificari, ci cu oameni – cand reusesti sa intelegi asta cu adevarat, deja esti cu un pas mai aproape de realizarea visului tău!


35) Ce te motivează pentru a depune eforturi?

Dprinta de ma autodepasi in fiecare zi. Curiozitatea de a-mi descoperi limite noi.

 

36) Ce mesaj ai pentru oameni?

Lasa-ti-va inima sa va ghideze in viata! Aveti incredere in ea, nu va va dezamagi! Si chiar daca o va face, nu fugiti de ea, alergati spre Ea si imbratisati-o, pentru ca niciun om nu e perfect, la fel cum nici inimile voastre nu cunosc semnificatia cuvantului „daunator”!

37) Cu ce talent ai vrea sa fii înzestrata?

Mi-ar fi placut sa pot canta. Mi-ar fi placut sa fiu pe scena de mica in calitate de solist. Am incercat diverse cursuri de pian, de chitara, pentru a-mi dezvolta urechea muzicala, insa nu au functionat pe un termen lung. Si am realizat sa talentul nu inseamna nimic. Conteaza curajul. Curajul de a-ti folosi talentul cu care te-ai nascut.

 

38) Pentru ce greșeală ai cea mai mare toleranta?

Cred ca mi-ar fi fost mai usor sa raspund la o intrebare de genul:”Pentru ce greseala nu ai deloc toleranta?” De obicei am un grad al tolerantei destul de mare si anume ca se umple paharul, se varsa, se sparge, ma ranesc cioburile, insa in momentul in care acesta a fost depasit, nu mai ofer nicio sansa acelei persoane care a profitat sau a trecut peste acceptabilitatea mea extrema sau, acelui proiect, acelui grup etc.

 

39) Care este principala ta virtute?

Imi este greu sa ma rezum la una singura, modesta fiind…insa cred ca una dintre virtutile mele este puterea de a trece peste momentele grele, peste anumite probleme sau deceptii, dezamagiri, optimismul si forta de a merge mai departe, de a ma scutura si de a o lua-o din punctul in care am poposit pentru o vreme.

 

40) Ce i-au spune lui Dumnezeu dacă l-ai întâlni?

I-as spune probabil ce ii spun in fiecare zi: i-as multumi pentru tot! Si l-as ruga sa-mi ierte pacatele facute cu sau fara voia mea, cu gandul, cu vorba sau cu fapta.

 

41) Ce nu ai, și ti-ai dori sa ai?

101 pisici. Am doar doua, astfel, mi-as dori si nu am, 99 pisici.

 

42) Care este cel mai valoros lucru pe care îl ai?

Poate parea un cliseu, insa cel mai valoros lucru pe care il am este acest moment, aceasta clipa, de altfel fiind si singurul „lucru” de care sunt sigura.

 

43) Cum ai defini fericirea?

Un chip fara masca. Un trup fara ambalajul poleit. Liniste interioara. Naturaletea de a fi ceea ce esti cu adevarat! Atat cat esti!

 

44) Care este ocupația ta favorită?

Ador sa creez concepte artistice, sa regizez spectacole si evenimente tematice. Fiecare espectacol sau eveniment ce-mi poarta semnatura este diferit, are altceva din mine si creeaza emotie si poate la un moment dat dependenta.

 

45) Spune-mi un loc în lume, unde ti-ar plăcea sa trăiești?

Acum 2 ani spuneam imediat Spania, Barcelona. Astazi, am ales sa nu am atasamente fata de locuri si mi-ar placea sa cred ca as putea trai in fiecare an in alt loc.

 

46) Ce detești cel mai mult?

Nu am deloc toleranta fata de rautate, de prostie si de lene.

 

47) Ce admiri cel mai mult la o femeie/barbat?

La o femeie admir puterea si dorinta de a reusi sa ajunga o femeie conjugata la feminin. La un barbat admir pasiunea pe care o poate avea fata de o femeie cu principii si valori conjugate la feminin.

 

48) Ce cauți la o persoana alături de care vrei sa fii?

Fie ca vorbim despre relatii de prietenie sau de iubire, caut oameni complicati, complexi, oameni cu personalitati puternice, cu valori corecte, cu mult bun simt, cu idealuri frumoase cu precadere artistice, oameni care „nu au stare” cum ii numesc eu, oameni care au ce povesti, oameni alaturi de care sa imi construiesc amintiri.

 

49) Care este destinația ta preferata de vacanta?

Orice loc calduros, unde pot gasi mixul intre mare si munte. De exemplu: Barcelona, Portugalia ( insula Madeira ), Bulgaria.

 

50) Care este cel mai valoros lucru pe care l-ai primit pana acum?

In data de 08.03.2017, am fost sunata de tipografia cu care am ales sa colaborez, spunandu-mi ca ma pot prezenta pentru a „primi” cartea mea de debut – Conjugat la feminin.

 

51) Ce ti-ar plăcea sa retrăiești?

Totul. Inca o data si inca o data si de cate ori este posibil.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0