Fructele nu îngraşă. Concluzia aparține nutriționiștilor

Fructele nu îngraşă. Concluzia aparține nutriționiștilor

Fructele nu îngraşă, chiar dacă au fructoză. Copiii nu trebuie crescuţi cu frustrări, astfel că, din când în când trebuie să li se dea bomboane şi ciocolată. Este avertismentul lansat de specialiștii Societăii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Atunci când cântarul spune că am depăşit măsura, singurul care ne poate ajuta este medicul, nu dietele de pe Internet, completează aceeași nutriționiști.

La ce vârstă ar trebui copiii să primească dulciuri

„Cred că de la copilul mic ar trebui să începem cu cât mai puţine dulciuri. Mama să nu îl înveţe că există dulciuri pe lumea asta. Acestea nu sunt un premiu, nu sunt o recompensă. Dacă copilul este cuminte să îi dăm o ciocolăţică, ci dimpotivă ar trebui să cultivăm de la început gustul pentru alimentele sănătoase, cât mai naturale, cât mai puţin procesate şi să învăţăm copilul să se joace din nou nu la calculator sau cu telefonul, ci să facă activităţi în aer liber, activităţi sportive”, a spus dr. Alexandra Simu. Specialista a adăugat că cei mici ar trebui să primească dulciuri atunci când probabil vor vedea la colegii de la grădiniță.

Consumul de dulciuri este recomandat în cantităţi mici. Mai exact, să nu oferim mai mult de 10% din caloriile zilnice sub formă de dulciuri procesate. Acest lucru înseamnă 2 – 3 bombonele, 2 – 3 tableţele de ciocolată sau o prăjitură mai mică, fără cremă multă.

Adevărul despre cât zahăr conține de fapt un măr

Specialista a punctat că fructele conţin amidon, iar cantitatea de glucide simple libere care este în conţinutul lor este foate mică. „Un măr are cam 12 grame de glucide, din care cam 10 grame sunt amidon, adică acel glucid complex care se absoarbe mai lent şi doar un gram este glucoză şi fructoză liberă. Gustul dulce ne face să credem că fructele sunt ceva nerecomandat. Dar este un mit. Este complet eronat. Fructele sunt indicate pentru că aduc  vitamine, minerale, fibre”, a punctat medicul nutriționist.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0