Facebook introduce o opțiune nouă pentru cei care nu vor spoilere din seriale

Facebook introduce o opțiune nouă pentru cei care nu vor spoilere din seriale

S-a întâmplat de multe ori ca finalul unui serial sau film să-l aflăm fără să vrem, navigând pur și simplu pe Internet. Și rețelele de socializare au avut roltul lor în a ne deconspira ceea ce poate nu am fi dorit să vedem în avans, dar a venit momentul ca Facebook să-și ia revanșa la acest capitol. Compania a hotărât să vină în ajutorul fanilor și să introducă o nouă opțiune pentru cei care nu vor să primească spoilere din seriale.

Așadar, Facebook va adăuga opțiunea de „Snooze” care le va permite utilizatorilor să blocheze articole sau imagini în funcție de niște cuvinte cheie, pentru a evita spoilerele din filme sau seriale. Funcția va putea fi activată pe o perioadă de maximum 30 de zile, scrie Social Media Today.

„Ai citit vreodată un spoiler înainte să vezi ultimul episod din serialul tău preferat? Sau poate ai așteptat ani de zile pentru continuarea unui film, doar pentru ca un blogger să-ți dezvăluie finalul? Am pățit-o cu toții. Pentru a preveni viitoare astfel de suferințe, am început testarea butonului de Snooze pentru Newsfeed”, a anunțat Facebook.

De unde puteți opri notificările despre seriale

Dacă ne gândim la Game of Thrones, Westworld sau Avengers și cum fragmente din aceste pelicule rulau pe rețelele de soializare, atunci veți înțelege de ce compania a luat această decizie. Opțiunea nu blochează ad-urile de pe rețeaua socială, așa că e foarte posibil să vedeți ad-uri despre un film, chiar dacă tu ai blocat numele acelui film. Funcția o puteți găsi lângă butoanele See First, Hide și Unfollow.

Nu este prima oară când se întâmplă așa ceva în online – în 2015, a existat un add-on pentru Chrome menit să blocheze paginile care conțineau spoilere pentru „Star Wars: Episodul VII – The Force Awakens”, iar în 2017 a fost lansat unul menit să blocheze spoilerele pentru „Star Wars: The Last Jedi”.

Anul trecut, Facebook a implementat opțiunea de Snooze pentru unele pagini. Odată activată, opțiunea bloca tot conținutul paginii respective, pentru o perioadă de timp.

Opțiunea este deja vizibilă, însă doar pentru un grup mic de utilizatori ai site-ului de socializare.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0