Dietele vegane pot îmbunătăți producția de insulină

Dietele vegane pot îmbunătăți producția de insulină

Persoanele cu diabet ar putea avea în curând un „aliat” în lupta cu boala. Este vorba despre o dietă vegană, care poate îmbunătăţi secreţia de insulină şi hormoni incretinici în cazul persoanelor cu diabet de tip 2. Descoperirea apare într-un studiu publicat în revista Nutrients.

„Având în vedere creşterea numărului de persoane cu diabet şi cea a costurilor la insulină, acest studiu ne oferă speranţa că există o soluţie la îndemână: alimentele din farfuriile noastre”, a declarat Hana Kahleova, director de cercetare la Comitetul Medicilor pentru o Medicină Responsabilă din Washington, autor al studiului.

Cercetările au durat 16 săptămâni

În timpul studiului, care a durat 16 săptămâni, participanţii au mâncat fie burgeri din tofu, fie burgeri din carne, având aceeaşi cantitate de calorii şi raport de nutrienţi. Cercetătorii afirmă că burgerii din tofu au îmbunătăţit secreţia de insulină postprandială (n.r. de după masa de prânz) a participanţilor mai mult decât burgerul din carne. Dieta vegană a îmbunătăţit, de asemenea, funcţia beta-celulară, care sintetizează, reţine şi eliberează insulina.

Acest lucru este important deoarece în mod normal diabetul dăunează funcţiei beta-celulare la persoanele cu această afecţiune. Pe de altă parte, hormonii incretinici contribuie la creşterea secreţiei de insulină în timpul mesei şi reduc nivelurile de glucoză din sânge în organism.

Această cercetare susţine un studiu de anul trecut, care a durat tot 16 săptămâni și care a arătat că o dietă vegană poate ameliora rezistenţa la insulină şi funcţia beta-celulară la adulţii supraponderali. Asociaţia Americană de Diabet afirmă că 114 milioane de adulţi din SUA au diabet sau prediabet.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0