Cum a închis Justin Bieber un canion în Islanda

Cum a închis Justin Bieber un canion în Islanda

Accesul în canionul Fjadrárgljúfur din Islanda a fost restricţionat de autorităţile locale, pe fondul unei creşteri semnificative a numărului de vizitatori. Obiectivul turistic a fost folosit ca decor într-un videoclip al cântăreţului canadian Justin Bieber, potrivit The Guardian.

Cu videoclipul piesei „I’ll Show You”, filmat în zonă, Bieber a contribuit la promovarea canionului, iar măsura de restricţionare a accesului a fost luată pentru a proteja mediul.

De altfel, în ultimii ani, peisajul fragil al Islandei a devenit din ce în ce mai popular la nivel internaţional, însă sistemele de protejare a obiectivelor turistice s-au dovedit ineficiente. Islanda are un relief vulcanic, cu peisaje care se formează rapid şi se erodează la fel de repede.

De 4 ori mai mulți turiști în ISlanda datorită lui Bieber

Anul trecut, 2,3 milioane de turişti au vizitat insula, comparativ cu 600.000 în urmă cu opt ani. În vârstă de 25 de ani, Justin Bieber a copilărit în oraşul Stratford din provincia canadiană Ontario, dar în prezent locuieşte în Statele Unite ale Americii. Artistul canadian, care a câştigat, printre altele, patru American Music Awards şi un Grammy, a vândut peste 140 de milioane de albume la nivel global. Bieber a fost inclus în topul 10 al celor mai influente persoane din lume realizat de revista Forbes, în 2011, 2012 şi 2013.

„I’ll Show You” este o piesă de pe al patrulea album de studio al lui Justin Bieber, „Purpose” (2015).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0