Ce trebuie să știți înainte să rezervați localul de nuntă?

Ce trebuie să știți înainte să rezervați localul de nuntă?

Ce trebuie să știți înainte să rezervați localul de nuntă? Sunt multe aspecte la care trebuie să aflați răspunsul înainte să faceți acest pas esențial pentru succesul unui asemenea eveniment. Reușita unei petreceri de neuitat depinde, în mare parte, de salonul către care vă orientați, dar și de facilitățile pe care vi le pune la dispoziție, iar cel mai bine vă puteți convinge de aceste aspecte atunci când vizitați localul visat. Consultanții de la Royal Palace Ballroom, o locație de lux din nordul Capitalei, v-au pregătit în rândurile următoare o listă cu toate dilemele cărora ar fi bine să le găsiți un răspuns înainte de a spune „da!” localului favorit!

Aspecte de știut înainte să rezervați localul de nuntă:

Preferințele cuplului, pe primul plan

Noi, femeile, ne închipuim cum am vrea să arate marea zi, dinainte de a avea inelul pe deget. Deși procesul poate părea simplu, pe măsură ce punem ideile pe listă, încep să apară și dilemele:  vreau o nuntă în aer liber sau un eveniment la adăpostul unui salon special dedicat unor astfel de petreceri? Este întrebarea de la care trebuie să începeți căutarea locației perfecte, transmit consilierii de la Royal Palace Ballroom.

„În cadrul locației noastre, găsiți ambele variante în același loc. Doritorii pot opta și pentru salonul cu grădină proprie, practic varianta 2 în 1, special concepută pentru cei care nu se pot decide. Ceea ce trebuie să știți, indiferent de varianta finală, este să vă orientați rapid asupra unui spațiu, mai ales dacă plănuiți o nuntă organizată sâmbăta, întrucât este cea mai solicitată zi de către miri.”

(Echipa Royal Palace Ballroom)

De altfel, nu sunt puțini mirii care, de-a lungul timpului, au fost nevoiți fie să schimbe data, fie să se orienteze către alt local, căci prima opțiune nu a mai fost viabilă din cauza cererii mari, un factor pe care trebuie să îl luați întotdeauna în considerare: nu sunt chiar atât de multe weekenduri peste an în care se pot organiza nunți, deci aveți o plajă limitată, pentru un număr uriaș de evenimente.

Capacitatea sălii, un aspect esențial de luat în calcul înainte să rezervați locația de nuntă

Odată ce ați aflat dacă sala respectivă este disponibilă pentru o anumită dată, este timpul să aflați detalii care țin de capacitatea ei și de modul în care poate fi ajustată, în așa fel încât să îi aveți alături pe toți cei dragi vouă. Toate discuțiile despre locație le veți purta cu un event manager, așadar nu uitați să îi adresați toate neclaritățile voastre, dar și să îi împărtășiți viziunea voastră: este un expert, așadar ideile sale se pot dovedi salvatoare în multe situații.

„Țineți întotdeauna seama de un factor important înainte de a rezerva localul de nuntă. Invitații voștri vor dori să se simtă confortabil, iar asta înseamnă să aibă un ring de dans suficient de mare, precum și o distanță optimă între mese. La Royal Palace Ballroom vă punem  la dispoziție un salon cu o capacitate de 350 de locuri, pentru a nu face compromisuri atunci când vine vorba despre lungimea listei de invitați.”

(Echipa Royal Palace Ballroom)

În alegerea și rezervarea locației luați în calcul și distanța față de oraș, precum și modalitățile de transport, pentru că nu toți invitații voștri vor avea mașini personale cu care să ajungă la locație.

Ce trebuie să știți înainte să rezervați localul de nuntă?

Detalii… de finețe

Dacă totul până în acest punct este pe placul vostru, înseamnă că sunteți tot mai aproape să achitați un avans și să semnați contractul. Este momentul pentru discuții și mai aplicate. De pildă, puteți afla câte locuri de parcare disponibile are locația, câți ospătari vor exista la petrecere, la ce oră începe evenimentul și până când se poate întinde, precum și dacă veți avea exclusivitate asupra localului.

„Trebuie să știți și dacă este nevoie să plătiți extra pentru curățenia localului, precum și alte detalii care aparent sunt minore, dar fără de care nunta ar putea să devină un fiasco! Poate nici nu v-ați imaginat până acum cât de important este să aflați detalii legate de modul în care se face aerisirea sălii.  Doar închipuiți-vă cum ar arăta o nuntă de vară fără aer condiționat sau cum ar fi o nuntă organizată iarna, în lipsa căldurii.”

(Echipa Royal Palace Ballroom)

Ce ar fi de știut despre meniu?

Pentru că meniurile bogate, delicioase și variate sunt, cu siguranță, parte importantă a unei nunți perfecte, nu uitați ca înainte să rezervați localul de nuntă să întrebați event managerul tot ce presupune servirea preparatelor. Va fi esențial să cunoașteți orele de servire a mâncărurilor, precum și modul în care vor arăta în farfurie și, poate mai important decât orice, ce gust vor avea.

„Recomandăm degustarea, ca parte esențială a alegerii meniului de nuntă. Mirii vor ști exact cum vor arăta preparatele în ziua cea mare, dar și ce gust vor avea, iar noi vom cunoaște exact unde trebuie făcute modificările și dacă va fi cazul de o regândire a preparatelor. Mirii ar trebui să cunoască și câte meniuri gratuite pot primi, în cazul în care au invitați în plus, precum și câte meniuri nu vor plăti, dacă nu vor sosi toți invitații.”

(Echipa Royal Palace Ballroom)

De întrebat înainte de a rezerva un local de nuntă este și ce include, cu exactitate meniul, și cât de mult ar trebui să vă extindeți bugetul dacă vă doriți anumite elemente suplimentare, cum ar fi, de pildă, o fântână de ciocolată. Și în ceea ce privește băutura se pot ridica întrebări: unele localuri oferă băuturile, altele, nu. Este de verificat dacă acestea se regăsesc în meniu și în ce cantitate. Indiferent de opțiunile pe care le aveți la îndemână, nu uitați: vinul și whiskey-ul nu pot lipsi de la nunți, fiind cele mai căutate băuturi printre invitați, spun specialiștii!

Salonul vă sugerează decorul

Și pentru că cel mai probabil nunta voastră va avea o tematică, deja trebuie să începeți să vă gândiți la ea și, mai ales, la modul în care locația aleasă se pretează acestei tematici, în fapt, o poveste despre voi doi. Esențial este ca accesoriile să completeze armonios sala de evenimente, pentru a oferi invitaților impresia de basm complet.

„La Royal Palace Ballroom vă punem la dispoziție o gamă largă de servicii opționale, pe care, dacă le alegeți, beneficiați de ajutorul unuia dintre consilierii noștri. În locația noastră, covorul roșu, farfuriile, suporturile, șervețelele, aranjamentele de masă din flori artificiale, precum și stâlpii ornamentali de la intrare sunt incluși în prețul meniului.”

(Echipa Royal Palace Ballroom)

Dacă veți apela la serviciile unui consultant, problema va fi rezolvată de la sine: el va lua legătura cu furnizorii, pentru ca decorul să arate exact ca în imaginația voastră. În lipsa lui, mirii trebuie să preia frâiele acestei sarcini importante și să își demonstreze abilitățile de specialist în organizarea de evenimente.

Muzica dă tonul!

          Înainte să dați verdictul dacă localul vostru preferat câștigă toate bătăliile și este… demn să vă găzduiască evenimentul, asigurați-vă că nu vă veți trezi fără o formație ori fără un DJ care să se ocupe de muzica petrecerii voastre! Unele locații, mai ales cele în aer liber, situate în orașe, nu vor fi potrivite pentru band-uri, din simplul motiv că după o anumită oră muzica voastră ar putea deranja vecinii.

„Înainte să semnați contractul, interesați-vă dacă vi se va oferi un DJ și ce portofoliu are el, precum și dacă este nevoie să aduceți cabluri sau accesorii suplimentare. În ceea ce privește lupta formație versus DJ, ambele opțiuni vin cu avantaje: formația înseamnă interacțiune directă cu participanții, deci distracția va fi garantată, pe de altă parte, un DJ vă asigură un program fără pauze, cu piese identice cu originalul.”

(Echipa Royal Palace Ballroom)

          Situat la un pas Capitală, Royal Palace Ballroom beneficiază de o sală spectaculoasă, dar şi de o grădină cu piscină, pentru cele mai frumoase petreceri, organizate în orice anotimp. Găsiţi localul exclusivist  pe strada Mihai Eminescu, la numărul 87, în comuna Tunari, din judeţul Ilfov, dar şi pe site-ul oficial:  https://royalpalaceballroom.ro/ şi pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/royalpalaceballroom/ Pentru informaţii suplimentare, puteţi apela numărul de telefon: 0748 018 018 sau puteţi scrie un mail la adresa: office.royalpalace@gmail.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0