Este vedeta multor creme şi serumuri, a fost studiat pe îndelete de specialiştii în frumuseţe, iar în varianta injectabilă a demonstrat că este cea mai eficientă metodă antiaging! Acidul hialuronic i-a cucerit pe toţi cei care vor să şteargă trecerea timpului de pe chipurile lor.
Doctorul Adelina Pop, medic specialist în chirurgie plastică, estetică şi în microchirurgie reconstructivă, apelează des la această substanţă-minune pentru pacientele sale, şi asta pentru că este sigură, iar prin tehnici potrivite, garantează rezultate extrem de naturale. Cât de important este acidul hialuronic pentru o piele fără cusur, ne spune medicul, pe larg, în rândurile următoare.
UN GRAM DE ACID HIALURONIC SUSŢINE CHIAR ŞI 6 LITRI DE APĂ!
Acidul hialuronic se găseşte în proporţie uriaşă în cel mai mare organ al corpului nostru: pielea, dar şi în muşchi, oase şi cartilaje, fiind, printre altele, responsabil de menţinerea elasticităţii şi a hidratării pielii. Este o moleculă, de care organismul nostru are o reală nevoie.
Din păcate, însă, după vârsta de 25 de ani producţia naturală de acid hialuronic începe să scadă. Tocmai de aceea, trebuie să intervenim din exterior, pentru ca pielea noastră să nu aibă de suferit. Este şi motivul pentru care oamenii de ştiinţă îl produc şi să îl folosesc deja de zeci de ani, atât în medicină, cât şi în cosmetică, pentru a suplini ceea ce corpul nostru pierde.
ACIDUL HIALURONIC, O INDUSTRIE DE ZECI DE MILIARDE DE DOLARI
Astăzi, industria acidului hialuronic depăşeşte 20 de miliarde de dolari, conform cifrelor din 2019, iar suma este în continuă creştere, semn că oamenii conştientizează tot mai mult importanţa acestei substanţe în organism. În prezent, acidul hialuronic se administrează în mai multe moduri. Injecţiile au însă cel mai puternic efect şi au reuşit să revoluţioneze procedurile estetice şi asta pentru că, odată introdusă în ţesuturi, substanţa reuşeşte să atragă apa şi să stimuleze astfel producerea de colagen.
CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND SCADE PRODUCŢIA DE ACID HIALURONIC
Doctorul Adelina Pop ne prezintă principalele semne pe care ni le oferă organismul, atunci când acidul hialuronic din organism începe să scadă. Apariţia ridurilor, dar şi o piele mai uscată trădează acest lucru. De asemenea, o cicatrizare mai lentă a rănilor şi o degradare a articulaţiilor şi cartilajelor pot indica faptul că acidul hialuronic nu mai este produs în aceeaşi cantitate de corpul nostru.
ACIDUL HIALURONIC ŞI RIDURILE
Ştergerea ridurilor cu ajutorul injectărilor cu acid hialuronic este una dintre cele mai căutate proceduri din clinicile de estetică şi asta pentru că este sigură, rapidă şi oferă rezultate imediate, conferind un efect de rejuvenare facială.
“Soluţia ideală pentru a reda volumul pierdut este prin injectări cu acid hialuronic. Efectele se văd imediat şi se menţin între 6 şi 12 luni, în funcţie de organism și de tipul de acid injectat
La nivelul feței, acidul hialuronic este utilizat, mai exact, în diminuarea ridurilor dintre nas şi gură, a celor de pe frunte şi dintre sprâncene, pentru umplerea cercănelor,pentru a da volum buzelor, pentru modelarea pomeţilor, dar şi pentru refacerea conturului mandibulei.
ACIDUL HIALURONIC, ÎN VOLUMIZAREA BUZELOR
Una dintre cele mai populare utilizări a acidului hialuronic este şi în augmentarea sau mărirea buzelor. Procedura a devenit căutată în toate colţurile lumii, ajungând, la ora actuală, pe locul întâi în ceea ce priveşte procedurile estetice minim invazive. Doctorul Adelina Pop ne dezvăluie câteva dintre lucrurile esenţiale de ştiut despre procesul de volumizare a buzelor: „Anterior injectării, se aplică o cremă anestezică, având rolul de a diminua dinscofortul resimţit în timpul procedurii. Personal, folosesc toate tehnicile de injectare, atât ac, cât şi canulă. Cât despre forma buzelor, contează mult ca ele să fie armonioase cu restul chipului, dar şi pe placul pacientei. Pentru a obţine rezultate naturale, nu recomand injectarea a mai mult de un mililitru de acid într-o singură şedinţă.”
Pe lângă îmbunătăţirea volumului buzelor, acidul hialuronic ajută şi la corectarea asimetriilor acestora, dar şi la reducerea ridurilor de la colţul buzelor. Rezultatele finale pot fi evaluate la două săptămâni distanţă de la procedură.
Pasionată de intervențiile chirurgicale dar și procedurile estetice minim invazive la nivelul feței, doctorul Adelina Pop, membră a mai multor organizaţii internaţionale de chirurgie plastică şi participantă activ la congrese şi workshop-uri pe domeniu, vă aşteaptă la o consultaţie la centrul de chirurgie plastică, estetică și dermatologie Hebe Medical din Târgu Mureş, pentru a afla câtă putere se ascunde în spatele intervenţiilor cu acid hialuronic.
Pentru a urmări rezultatele procedurilor pe care le realizează, doctorul Adelina Pop vă invită pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/dradelinapop/, dar și pe cea de Instagram: https://instagram.com/dr.adelina.pop?utm_medium=copy_link
COMMENTS